Két teljesen egyforma vasrudat kapsz a kezedbe. Az egyik mágnes, a másik közönséges vasrúd. Hogyan állapíthatod meg, hogy melyik a mágnes, ha semmilyen más tárgyat nem használhatsz fel ennek az eldöntéséhez?
Igen, ez a házi feladatom egyik kérdése. Igen, nem tudom megoldani és mástól kérek segítséget. Légyszíves, aki tudja a választ ne nézzen le, hanem segítsen nekem.
Az összes kérdést meg tudtam válaszolni, de ez az egy valahogy kifogott rajtam. Kerestem a választ a tankönyvben, az interneten, de nem találtam semmi olyasmit, ami a segítségemre lehet. Tudom, hogy ezt a kérdést már többen is feltették, de ők nem kaptak normális választ. Lehet, hogy ez egy nagyon könnyű feladat, de mégis kifogott rajtam. Kérlek segítsetek! Válaszaitokat előre is köszönöm!
Van egy nagy különbség a sima vasrúd és a mágneses rúd között.
A sima vasrúd mindenhol ugyanolyan, a mágneses viszont nem. Ugyanis egy mágnes a végén a legerősebb. (Próbáld ki!)
Ez a nagy különbség, amit ki kell használni.
Innen már rájössz, hogy mi a megoldás? (szorgalmasnak tűnsz, próbáld meg, öröm réjönn!)
Az egyes megoldása az, amire valószínüleg a tanár is kíváncsi. De én tudok egy sokkal frappánsabbat:
Középen elfűrészeled mind a kettőt, aztán amelyiknek a darabjai tapadnak egymáshoz az volt a mágnes.
Köszönöm! Lehet, hogy rájöttem.
#2es Ez is egy megoldás lehet, csak sajnos nem használhatunk más tárgyakat. Viszont ha valaki tud karatézni...:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!