Egy nálam okosabb/hozzáértőbb személy tudna segíteni ebben ha szépen megkérem?
Figyelt kérdés
A kísérlet során a borsószemben lévő fehérje mennyiségét határoztuk meg. A termés 0,1 g-ját használtuk fel a kísérlethez. A borsószemből homogenizátumot készítettünk. A homogenizátumot tízszeresére hígítottuk. A spektrofotometriai vizsgálatokhoz ennek a hígított oldatnak a 0,2 ml-ét használtuk. A vak oldat abszorbancia értéke 0,1 volt. A kísérlet során BSA segítségével hígítási sort készítettünk. A hígítási sor készítéséhez használt BSA koncentrációk a következők voltak: 25 µg/ml és 50 µg/ml. A hígítási sor segítségével kalibrációs egyenest készítettünk. Excel segítségével meghatároztuk az egyenes egyenletét. Az egyenlet a következő volt: y=0,2x+0,1. A minta mért abszorbancia értéke 1,309 volt. Mekkora volt a borsószem eredeti, friss tömegre vonatkoztatott fehérje mennyisége (µg/g)?2020. ápr. 13. 17:07
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!