Informatika érettséginél (access feladat) pl. ha lekérdezésnél meg kell adni egy listából az utolsó számot, akkor azt milyen módszerrel fogadják el?
Figyelt kérdés
Én úgy csináltam, hogy beállítottam Összesítés-nél a max-ot.
Egy videóban úgy csinálták, hogy betették csökkenő sorrendbe és Visszatérésnél 1-et állítottak be.
A javítókulcsba ez van:
"Például:
SELECT Max(ev) AS utolsó
FROM mu;
vagy
SELECT TOP 1 ev
FROM mu
ORDER BY ev DESC;"
A "mu" a tábla címe, ahonnan le kell kérdezni a "ev"-et.
Az én megoldásom így elfogadható lenne?
Feladat szövege egyébként:
"Készítsen lekérdezést, amely megadja azt az évet, amelyikben utoljára tartottak bemutatót!"
2020. ápr. 13. 13:14
2/3 A kérdező kommentje:
Összesítésnél rányomtam a max-ra. Majd futtattam és ugyanaz jött ki.
2020. ápr. 13. 17:13
3/3 anonim válasza:
Fogalmam sincs mit csinál az összesítés gomb... Ha a fenti két SQL kód valamelyike jött ki, akkor biztosan jó. Ha egyik sem, de jó az eredmény, szerintem azért is jár pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!