Hány olyan részre bontják az átlók az ötszögtartományt, amelyekre teljesül, hogy semelyik kettőnek sincs közös belső pontja?
Figyelt kérdés
Úgy kezdtem bele, hogy megrajzoltam az ötszöget, bele az átlókat, a területeket megbetűztem, és rajzoltam belőle egy gráfot, amiben a csúcsok a 11 területet, az élek pedig a szomszédosságot jelentik. Ezután kerestem benne egy 6 nagyságú lefogó élhalmazt és egy 6 nagyságú független ponthalmazt, ami miatt a megoldás 6.
Jól gondolkodtam, vagy félreértelmeztem a feladatot? Esetleg a megoldásomban van hiba?
Várom a válaszokat!
Üdv
#matematika #csokoládé #geometria #alfa #mű #gráf #ötszög #Tau #lefogó élhalmaz #független csúcshalmaz
2020. ápr. 12. 14:40
1/3 anonim válasza:
Szerintem a helyes válasz 11, mert a kelekezett 10 háromszögnek és az ötszögnek nincs közös belső pontjuk.
Úgy tűniK, hogy féreérthető a feladat fogalmazása, mert nem egyértelmű, hogy a "belső pont" a kiindulási ötszög, vagy a részek belső pontjaira vonatkozik.
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor 11!
2020. ápr. 12. 16:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!