Sürgős! Milyen hatással van Buda elfoglalása a felsorolt szereplők sorsára? A. ) Werbőczy István: b. ) Izabella királyné: c. ) Cecey Éva: d. ) Török Bálint: Hogyan jutnak Gergely birtokába ezek a tárgyak? A. ) a holdas, csillagos török gyűrű: b. )
Ki mondja Gergőnek? A. ) Van az országút mellett egy szikla. Nem is egy, hanem kettő egymással szemben. Annak a tetejére fölmászik. A fejét befödi falombbal, és végignézheti a hadat. B. ) Hát ha megmondod nekem, hogy mik ezek az írások, akkor egy arany a tiéd. C. ) Éjfélkor a Szent György téren megösmerkedhetünk. D. ) Mindjárt megismertem a hangodat, mikor a vasrácson beszóltál, de sehogy nem hihettem. Sokszor gondoltam rád. D. ) Fiam, megmenthettétek volna Magyarországot. Hogyan sikerül Gergelynek megszöknie a török táborból? Milyen csellel foglalja el a török Buda várát? Mit ígér Vica Gergelynek a királyné kertjében? Gergely milyen tulajdonságai, jellemvonásai mutatkoznak meg a következő helyzetekben? A. ) fogolyként a török táborban: b. ) Budán, Török Bálint apródjaként: c. ) Vicával való találkozásakor: Milyen eseményeknél van jelen Gergely Török Bálint apródjaként?
Eger várának rajza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!