Egy dolgozatra került sor, és csak fogom a fejemet. Valaki tud rá időt fordítani, és megválaszolni eme feladatokra a megoldásokat?
1. A vízszintessel 6,5°-os szöget bezáró egyenes út végpontja 124 méterrel magasabban van, mint a kiindulópontja. Milyen hosszú az út?
2. Egy egyenlő szárú háromszög alapja 40 cm, szárai 52 cm-esek. Mekkorák a háromszög alapon fekvő szögei?
3. Egy szimmetrikus trapéz párhuzamos oldalai 25 cm és 40 cm hosszúak, magassága 10 cm. Mekkorák a szögei?
4. Mekkora a 120 cm kerületű szabályos ötszög területe?
5. Mekkora a 10 cm oldalhosszúságú szabályos hatszög egy csúcsából kiinduló legrövidebb átlójának hossza?
Bocsi de nem nagyon értek ehhez de ezt valamennyire tudom
6,5+124
kiszámolod a 6,5 utat és hozzá adod a 124 métert
lehet már nem így kell régen tanultam
Egy kis utána járással sikerült elkészíteni a feladatokat.
Leültem átnézni a szabályokat, stb..., de nem nagyon kapok rá az anyagra, és így is kellett egy kis idő mire megcsináltam ezt a pár feladatot. :)
Nem. :)
De könnyebb volt kiírni a feladatokat, hogy más megválaszolja. Attól függetlenül kész lett. Sajnálom hogy a válaszok helyett ezt kell fájó szívvel olvasnom hogy "De ennyire nehéz elosztani a 124-et sin (6,5)-tel?!".
Köszönöm, nem ezt kértem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!