Egyaltalan nem ertem hogy hogyan kene megcsinalni amiket kaptuk távoktatás házinak de úgy hogy semmi előzmény/tananyag nincs meg semmi konzultáció eleg nehez megoldani. Valaki el tudna magyarazni ezeket?
Mennyi idő alatt jut el a fény :
a, a 3 m magasan lévö lámpától a padlóra?
b) a Földröl az éppen 400 km magasan keringö Nemzetközi Úrállomásra?
C)Napról a Földre?
2: 2005 a Fizika Éve volt Albert Einstein 1905-ös.. csodaévének"apropóján. Halálának
50-edik évforduloján, április 18-in este induit egy fénystaféta. A fényiel váttoverseny formá-
jában körbeiárta a Földet. Gondotatban az Egyenlitö fötött elhelyezünk 360 tökéletes tükrötegymástót egyenlö távolságra. Az egyik tükörre fénysugarat bocsátunk, mely arról visszave-rödve eljut a szomszéd tükörre, és végül a fényjel a Földet megkerüli.
a)Az Egyenlitö fölött milyen magasan vannak a tükrök?
b) Mekkora beesési szöggel érkezik a fénysugár a tükörre?
c) Mennyi idö alatt kerüli meg a fényimpulzus a Földet?
"Egyaltalan nem ertem hogy hogyan kene megcsinalni amiket kaptuk távoktatás házinak"
szerintem jobban járnál, de sokkal, ha eut oldanád meg valahogy. barát van, aki érti? idősebb tesó? szülő? vagy beszélj a tanárral, kérj tőle segítséget.
hosszutavon nem lehet mindent kiírni ide.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!