Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Hogyan kezdjek neki ennek a...

Hogyan kezdjek neki ennek a gyakorlati szövegalkotásnak (hivatalos levél, felszólaló)?

Figyelt kérdés

Itt az utasítás: [link]

Nem tudom hogy kéne felépítenem. A diákokat tegezhetem? Mondjam el miért nem vagyok velük megelégedve?

2020. márc. 18. 19:12
 1/3 anonim ***** válasza:
79%

Eldöntöd, hogy középiskolások e vagy egyetemisták. Előbbieket tegezed (utóbbiakat is lehet). Ha jól értettem, nem velük vagy elégedetlen, csak rossz tapasztalataid vannak munka terén az adott korosztállyal (pl korábbi önkéntesek- ilyen rossz tapasztalatokat konkretizálhatsz is- tiszteletlenek, nem pontosan regisztráltak stb.)

Szerintem ennél a feladatnál az a lényeg, hogy meg tudd indokolni az álláspontodat, ill. légy következetes.

2020. márc. 18. 20:15
 2/3 A kérdező kommentje:

Akkor maradjon a tegezős forma?Tisztelt diákokat írtam,de lehet a kedves diákok jobb.

Mit írhatnék még érvként,eddig azt írtam.Az érkező vendégekkel nem megfelelő stílusban jártak el,ill. a megjelenésükkel viselkedésükkel sem jártak el helyesen.

2020. márc. 18. 20:39
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Maradhat a kedves. Diákok helyett/mellett fiatalokat is írhatsz, vagy önkénteseket.

"Az érkező vendégekkel nem megfelelő stílusban jártak el,ill. a megjelenésükkel viselkedésükkel sem jártak el helyesen."

Ezek nem a legjobb megfogalmazások, értem, mit akarsz mondani vele, de nem így fogalmazzuk. Pl. nem megfelelő stílusban beszéltek (nem elég udvariasan), Megjelenéssel nem lehet eljárni :) a viselkedéssel már igen (a megjelenésük mondjuk nem volt az eseményhez illő)

DE a lényeg az a feladatban, hogy ezek hogy viselkedjenek stb., nem az, hogy az előbbiek mit csináltak! Úgyhogy ezt még bővebben fejtsd ki.

2020. márc. 18. 20:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!