/Ábel a rengetegben / Ha le kéne írni Márkus temetési beszédét hosszan hogyan írnátok le?
Ha hosszan kéne leírnom, akkor hosszan írnám le.
Amúgy meg lusta disznó vagy, mert neked ez lenne a munkád. Simán el lehet olvasni négy könyvet más tantárgyak mellett is. Én is érettségiztem, aztán szereztem három diplomát és két nyelvvizsgát. Szóval tudom, mivel jár a tanulás. Nem olyan nagy ügy.
Nekünk gimiben 1 évben volt vagy 10-12 kötelezőnk. Belefért.
A regény: [link]
Márkus temetésén tkp. nem volt temetési beszéd. A mögöttes tartalom a tőle látott példa.
"Márkus úgy feküdt akkor is, ahogy az ágyon hagytam. Az orvos megnézte, és szóval is kimondta, hogy halott. Az engedélyt megadta, és temetni is segített.
A nagy odvas fa alá temettük.
- Az iskolákat meg szokták-e áldani? - kérdeztem a gvárgyiánt.
- Azt meg - felelte rá.
- Akkor áldja meg ezt a sírt is, mert ennél nagyobb iskolát nem ismerek.
A kedves főbarát áldásra emelte a kezét. Én lehajtott fejjel ott állottam mellette; s amint ott állattam, hát egyszerre valami odabújt puhán a lábaimhoz.
- Bolha! - kiáltottam fel.
Ráborultam a kutyára, és bizony sírtam, hogy a fél szemével mégis megkerült. Végre a gvárgyián szólított fel mellőle, nem tudom, mennyi idő múlva."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!