A légy jó mindhalálig hoz kéne nekem három kérdésre válaszolni:Érzelmi rész amely, a szónok egyéni érzelmeit mutatja be:Ki beszél? Miről Beszél? Kihez beszél?
Szia !
Szerintem több regényrészletre is vonatkozhat, nem tudom, a kérdező tanár melyikre gondol ?
Véleményem szerint ennél konkrétabban kellett volna utalni rá, mint ahogy itt olvassuk.
Én gondolok pl. a tanári bíróság elnökének a beszédére, aki Nyilas Misit kérdezi, a gimnázium igazgatójához és a többi tanárhoz is intézi a szónoklatát, és Misi úgynevezett bűneiről beszél, az általa elkövetett vétségeit sorolja, vádakkal illeti őt.
De lehet gondolni Nyilas Misi szónoklatára is, amelyet szintén ebben a környezetben hallunk, próbálja megvédeni magát, a neki tulajdonított igaztalan vádakat próbálja elhárítani, magyarázni.
Reskontóval kapcsolatos ügy
Bella eltűnésével kapcsolatos vád
Szerelmes levél kézbesítésével kapcsolatos történet
A postán feladott pénz ügye
Mulatozáson való részvétel, italozás a felsős diákokkal
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!