Kemia feladatok valaki tud segiteni? Nagyon fontos
1, elemmulekulak es a vegyuletmolekulak hasonlosága és különbsége
2, 200g 8tömegszázalékos nátrium hidroxid oldat elkészitéséhez , hány gramm nátrium hidroxidra és hány gramm vízre van szükség (levezetve számolásonként)
3, A lakmusz milyen színnel jelzi ki a savas kémhatást?
-Melyik ion túlsúlya mutatható igy ki?
-Írj egy példát a savas kémhatású oldatra?
4, Az ammonia a sürgősségi a levegőhöz képest?
Az ammonia a vízben való oldhatosága
5, Nátrium és klór reakció egyenlete
6, Anyag amelynek vizesoldata ammoniumiont tartalmaz
A legtobbet mar megoldottam de nem vagyok benne biztos mert rakerestem interneten es az egyik oldal azt irja ki pl hogy lugos a masik meg azt hogy savas
De az elso feladat nagyon fontos lenne
1, Hasonlóság pl: -kovalens kötés tartalmaznak (persze vannak ionos vegyületmolekulák is).
Különbség pl: -az elemmolekulák apolárisak míg a vegyületmolekulák nagyrészt polárisak.
-az elemmolekulákat azonos atomok építik fel.
2, 100g oldatban van 8g oldott anyag (t. %-os oldat def.)
200g oldatban van Xg oldott anyag
x=(200*8)/100=16g
200-16= 184g víz és 16g NaOH
3, A sav pirosra (vagy rózsaszínesre)festi a lakmuszt.
Az oxónium ion (H3O+).
Pl: ecet, sósav, kénsav, salétromsav, foszforsav.
4, Az ammónia gáz enyhén emelkedő gáz, a levegőben könnyen terjed. Vízben nagyon jól oldódik, az oldat lúgos lesz, oldatának a neve szalmiákszesz.
5, 2Na + Cl2 --> 2NaCl
6, Ehhez elég sokat lehet írni nem tudom hogy mennyi kell de azért biztosra megyek:
NH4OH, NH4Cl, NH4NO3 , NH4HSO4, (NH4)2SO4, NH4H2PO4, (NH4)2HPO4, (NH4)3PO4, NH4HCO3, (NH4)2CO3, NH4F, NH4Cl, NH4Br, NH4I, NH4SH, (NH4)2S, (NH4)2S2O8 remélem ennyi elég.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!