Hogyan szoktatok jegyzeteket készíteni hosszabb anyagokból?
Minden héten fel van adva az egyetemen egy kurzuson 60 oldalnyi olvasnivaló.
Ezekből kötelező 2 oldalnyi jegyzetet kiírni és beküldeni.
Hogy csináljam, hogy ne unjam szét magam, tudjak koncentrálni?
Nagyon nevetek azon, hogy jegyzetelés házi feladatot adnak egyetemen :D
Ha nem tudod rávenni magad, hogy együltőhelyedben kijegyzeteld, akkor szerintem naponta jegyzetelj ki 12 oldalt. Ez nem olyan sok, és így 5 nap alatt megvagy vele, szóval ha becsúszik egy buli/rohadtul nincsen kedved hozzá egyik nap, akkor se úszol el vele teljesen.
Találj hozzá egy zenét, lejátszási listát ami nem tereli el annyira a figyelmed, de azért szereted annyira hogy ne mássz a falra ha meghallod.
Én általában tanuláshoz lofi streaminget szoktam hallgatni youtubeon, és már kb pavlovi reflexként belekerülök a flow állapotba ha meghallom, annyiszor segített már a hosszú tanulós/jegyzetelős sessionökben.
És próbáld a jó oldlát nézni: a tananyag nagy részét már átnézted vizsga előtt és lesz egy saját készítésű jegyzeted, amivel könnyen felkészülhetsz a vizsgára!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!