A Légy jó mindhaláligból kell olvasónaplót csinálni hétfőre tudtok válaszolni?
Az alábbi kérdésekre kérek válaszokat:
1.készítsd el a regény cselekményvázlatát
2.jellemezd Nyilas Misit 15-20 mondattal vagy idézettel!
3.írj ki öt leíró rész
4.írj ki 15 diáknyelvi szót magyarázattal együtt
5. Mutasd be a debreceni kollégisták életét öt idézettel
6.írj fogalmazást a következő címmel: Pakkot kaptam
7.jellemezd az Orczyék családot
8. Mit akart Nyilas Misi tanítani az embereknek? Írd ki a regényből!
9.Ki a regényben?
Pósalaky úr, Gyéres tanár úr, Viola, Bella, Gimesi
10. Véleményed a regényrő
Kérlek segítsetek. Bármi jó! Válasz link ötlet tanács stb.
Ti vagytok az utolsó reménységem!
De most tenyleg...miert nem olvasod el?
Amugy internetrol ki tudod keresgelni.
Regen olvastam szoval segiteni ennel jobban nem tudok
Pont itt tart a magyar oktatás
2019-ben Légy jó mindhalálig olvasónaplót kell csinálni, de releváns információt már nem tud a gyerek önállóan megkeresni az interneten.
Javaslom egy kis Walesi bárdok magoltatását, hátha segít
Pedig állítólag a kisgyerekeket azért engedik internetezni, mert már nem képesek internet nélkül megírni a házijukat és stb.
Ezek szerint internettel se, viszont ha nem itt lógnának éjjel-nappal, akkor talán lenne idejük elolvasni 3 hónap alatt 1 db könyvet...
A kérdésből ítélve te még csak a kezedbe sem vetted a könyvet, nem hogy elolvastad! Annyit segítek, hogy Pósalaky úr egy vak öreg úr, akinek délutánonként Misi felolvas (újságot). Gyéres tanár úr latin tanár, osztályfőnök. Viola (Doroghy Viola) Doroghyék idősebb lánya, Sanyi nővére, Bella szintén Doroghyék lánya. Gimesi Misi egyik barátja. Írhatnék bővebben is,de régen olvastam már, kb. 10-15 éve, ha nem több, meg ugye sem kedvem, sem "időm" sincs ezzel foglalkozni. Még ezt találtam az Orcy családról
Az interneten nyugodtan szétnézhetsz te is, akár a többi szereplő jellemzése céljából is, ha nekem kidobta a google pl. a fenti találatot,amit linkeltem, akkor neked is kifog dobni oldalakat
Nem az a baj, hogy 1-1 kérdésnél elakadsz, hanem hogy egy nem túl hosszú regényhez - ami pont olyan kötelező olvasmány, amit érdemes lenne elolvasni amúgy - az összes, nyári szünetre kérdést itt akarod megkerestetni, miközben a neten is 1 óra alatt ezekre találsz választ, ha már nem olvasod el.
Youtubeon fent van a film. Nem tudom, hogy mennyire könyvhű, de a semminél több. Moly.hu-n vannak könyvértékelők. Wikipédián is van leírás nem beszélve a számtlaan rövidítettről, olvasónaplóról a neten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!