Ti mit gondoltok az Origos nyelvvizsgáról?
Miért okozna gondot? Ki nézi le??? Sose hallottam még ilyet.
3 nyelven is vizsgáztam ott, jó hely, szerintem.
Angolból jött szóba pár éve, de szerintem gyenge, színvonaltalan volt a B2-es feladatsor, pláne amiatt, hogy MAGYARUL kellett válaszolni MAGYAR kérdésekre. Hát basszus, ha gőzöm nincs a szövegről, már akkor is lesz fogalmam róla a magyar kérdések miatt. Ez nem túl életszerű. A fordítás, na az meg viszont aránytalanul nehéz volt a többi feladat színvonalához képest, nekem pl egy komplett Kennedy-beszéd részletét kelett lefordítani. De így is 90% lett, holott marha gyenge volt a tudásom. Pár hónap további készülés után tettem Euroexamet, az csak 72% lett, azzal a tudással sanszos, hogy nem is sikerült volna, amivel az Origo meg ilyen magas volt. A felkészítő tanfolyamukról sem tudok sok jót mondani.
Viszont ha egyébként erős a tudásod és csak a papír kellene meg nem készülsz külföldre, akkor teljesen jó. Itthon ugyanolyan értéke van, mint bármelyik másiknak és a lényeg úgyis azon van, hogy használni tudd a nyelvet (csak sok munkahely emellé elvárja a konkrét papírt is erről).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!