Van itt olyan aki egyszerre végezte a jogadz es pszichologia kepzest?
*jogász
Bocsanat,nem figyeltem :)
Mi a cél a két szakkal együtt, a kettőt együtt hol szeretnéd kamatoztatni? Mi az elképzelésed?
Kevés olyan jogi terület van, ahol a pszichológián tanultakat érvényesíteni tudnád és fordítva (talán büntetés-végrehajtás, mediáció). Ráadásul mind a kettő 5 éves, jogi egyetem után ott lesz a 3 év kötelező gyakorlati időd ha jogi szakvizsgázni szeretnél (nélküle nincs értelme igazán a jogi diplomának). Szóval szerintem azt kellene eldönteni, hogy mit szeretnél igazán, a 2 szakkal más-más pozíciók tölthetőek be.
Szerintem összeegyeztethető, akár munka mellett is: tanulmányi szempontból.
Ennél már kevésbé összeegyeztethető munkavállalási szempontból. Két eltérő terület, az egyik társadalomtudományi, a másik jogtudományi. Az egyik lelki folyamatokkal foglalkozik, a másik pedig jogi szakzsargon értelmezésére készít fel általánosságban.
Ezek divatos szakok, de ha elhelyezkednél vele, ahhoz kell majd referencia, szakosodás, specializáció, ergo választani kell általában. Valamint kapcsolati tőke...Szóval egy-két magister diploma még nem a mennyország, csak a kapuja!
Egy felnőttnek persze nem kell elmagyaráznom a munkapiac sajátosságait. Érdekes tudomány mindkettő, ha nem elhelyezkedés miatt érdekel, akkor is érdemes tanulni.
Önkontroll és ráfordítás kérdése az egész. Ha van finánc, akkor már csak a szorgalmon múlik. A pszichológia képzés nem csak 5 évfolyamos lehet, az alap-, mesterszak külön van választva (tudomásom szerint).
A jogi képzés ellenben 5 éves, osztatlan képzési forma.
Köszönöm szépen a válaszokat. A vacilalasom oka,hogy az egyiket imadnam tanulni a masikhoz viszont adott minden lehetoseg diploma utan.(jol fizeto allas,gyakorlati hely....tenyleg minden)
A pszicho is 5 ev alaphangon es azzal még sokat nem tudsz kezdeni,inkabb 8 evet mondanek. 3.5ev utan kapsz egy viselkedeselemzo diplomat de az onmagaban nem sokat ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!