A "B" terv az a nyelvvizsga lesz, ami ha jól tudom +50 pont.
2019. júl. 3. 06:51
12/18 anonim válasza:
Véletlenül sem. A középfok-B2 komplex-28 pont.
2019. júl. 3. 07:38
13/18 anonim válasza:
Attól függ milyen szakra jelentkeztél. Legjobb esetben, ha oda a 60% és 44%-os tárgy, valamint az OKJ-d is beszámít, akkor pont 240 pontod lesz, ami a minimum. Ellentétben a korábban írtakkal, meg lenne így a minimumod. Idézem: 'Ezt a ponthatárt az emelt szintű érettségiért, nyelvvizsgáért és OKJ-s szakképesítésért kapott többletpontokkal együtt, de az egyéb eredményekért járó többletpontok nélkül kell elérni.' Ha lenne egy nyelvvizsgád, akkor akkor a 60% mellé a 38% és 36% is elég lenne a minimumhoz. Akár érdemes lehet újraérettségizni is. (én is ezt tettem, 400 pont kellett)
2019. júl. 3. 11:12
14/18 anonim válasza:
Előző voltam. Elnézést, amiért rosszat írtam. 240 pontnál tényleg nem számít a nyelvvizsga meg OKJ, így most nincs meg a minimumod; viszont alap és osztatlan képzéshez a 280-nál beleszámítanak. Ha lenne kettő B2 vagy egy C1 nyelvvizsga akkor azzal, OKJ-val és 60%+44%-al meglenne a 280 pont.
2019. júl. 3. 17:18
15/18 anonim válasza:
mondtam hogy nincs meg, a sok fogyatékkal élő meg 0-ra húzta.. gratulálok nekik
2019. júl. 3. 17:44
16/18 anonim válasza:
Szünet van, mit vársz? Sajnos így van..
2019. júl. 3. 17:58
17/18 anonim válasza:
Közben eszembe jutott még, jövőre viszont behozzák, hogy nem lehet emelt szintű nélkül jelentkezni majd. Így most mindenképp szívás. Szerintem a legjobb megoldás, a már említett újra érettségizés lenne, így akkor emelt szinten, egy olyan tárgyból ami az adott szakra kell. Valamint jövőre már kötelező lesz nyelvvizsga is felvételihez. Simán meg lehet csinálni mindkettőt 1 év alatt, sok sikert!
2019. júl. 4. 11:09
18/18 anonim válasza:
A kérdező FOSZK-ra(felsőoktatási szakképzésre) jelentkezett, amire most valószínűleg nem jut be :(
Viszont:
Ha jövőre is FOSZK-ra jelentkezik, akkor nem kell emeltszintű érettségit tennie, ugyanis a 2020-as felvételi változtatások az alapképzésekre és az osztatlan mesterképzésekre vonatkoznak, FOSZK-ra nem: [link]
Ráadásul FOSZK-on azt duplázol, amit csak lehet: [link]
Szóval októberben vagy jövő májusban a kérdező ismét elmegy szépen érettségizni középszinten valami egyszerű tárgyból, összehoz egy biztos 70% vagy 80%-ot, amivel bőven a 240 minimum ponthatár felett lesz és bumm, már jöhet is az egyetemre :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!