Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mit csináljak, ha egyszerűen...

Mit csináljak, ha egyszerűen nem vagyok képes leülni tanulni?

Figyelt kérdés
Októberben nyelvvizsgázok,június elején kezdtem el egy nyelvkurzust ami pont erre a vizsgára (DExam) készít fel.Kapunk egy csomó fogalmazást,illetve speaking-et házinak amit itthon kéne kidolgozni meg ilyenek.Következő alkalommal pedig 3 percig beszélni az adott témáról.Emellett átvesszük anyagonként a nyelvtant(igeidők,might/may/could stb./etc.),és azokhoz is adnak 3-4 feladatot gyakorlásként,illetve szavakat kell tanulni nagy erőbedobással.Én június eleje óta még csak egyszer ültem le tanulni,megírtam 2 writing-ot,tanultam 20 új szót és ennyi.Egyszerűen mindig elhalogatom a dolgot.Nyár van,délben felkelek,2 ig kába vagyok(reggelizek meg ilyenek),aztán meg eszembe jut,hogy na,pont most a legalkalmasabb napozni,ennek vége mit tudom én 3 körül,aztán eszembe jut,hogy a konditerem 6kor bezár oda el kell menni mindenképp,majd 6kor végzek,fél 7 körül vagyok otthon,itt eszek ami ilyenkor csomó idő.Egyből negyed 8 van,ilyenkor már hívnak a haverjaim,hogy ide meg oda.Akkor úgy vagyok vele,hogy fent leszek úgyis 4ig,tanulok akkor.Viszont mikor hazaérek 1 körül elfogadom,hogy elb*sztam a napomat,majd tanulok holnap.Akkor meg kb.ugyanez.Utálom magam ezért,kicsúszik alólam az idő.3 hónap alatt kéne felkészülnöm,és még szinte sehol se tartok.Leülni tanulni meg olyan nehéz.Szerintetek mit csináljak?

2019. júl. 2. 13:28
 1/8 anonim ***** válasza:
90%
Pedig ha azt akarod, hogy sikerüljön, muszáj lesz leülni és tanulni. Nem tudom, milyen választ vártál, ezt máshogy nem lehet megoldani. Belefér, ha egyszer-kétszer kihagysz valami programot, amit alapból csinálnál. Vegyél erőt magadon, ülj le egy csendes szobába, és ne hagyd, hogy elterelje valami a figyelmed. Kitartást, és sok sikert, nem kis meló.
2019. júl. 2. 13:42
 2/8 anonim ***** válasza:
90%

Szia!

Hát pedig ez csak úgy működik, ha leülsz és tanulsz.

Nem tudom mennyi idős vagy, de a szövegből nekem az jött le, hogy még iskolába jársz. Iskolaidőben a nap melyik részében szoktál tanulni, mikor friss az agyad? Na, most nyáron is azt az időintervallumot kellene szabaddá tenni és akkor nekiülni tanulni.

Segíthet még, hogy esetleg nem minden nap mész el bulizni a haverokkal, hanem csak mondjuk hetente egyszer-kétszer. Mert ez a folytonos hajnali fekvés-délben kelés megborítja a szervezetedet.

A kondizás jó, a mozgás kicsit felpörgeti a szervezetet, ha rendszeresen sportolsz hatékonyabban tudsz tanulni.

Tehát az én tanácsom, hogy állj vissza egy normális napi ritmusra és ha tényleg szeretnéd, hogy sikerüljön akkor igenis ülj le tanulni.

2019. júl. 2. 13:54
 3/8 anonim ***** válasza:
90%

Más munka vagy suli mellett csinálja. Ha nekik megy, neked is menjen, úgy, hogy kvázi semmi dolgod.

Alapból rengeteg időt pazarolsz azzal, hogy délig alszol.

Gondold át, hogy miért szeretnéd a nyelvvizsgàt megcsinálni. Mi a motiváció, miért lesz jó, ha sikerül?

És egyszerűen kelj fel hamarabb és ülj le és csináld. Ha elakadsz, gondolj arra, hogy muszáj megcsinálni és később sokkal rosszabb lesz, kevesebb időd lesz. Ezenkívül nézz angolul sorozatokat, olvasass angolul. Szóval használd is a nyelvet a tanuláson kívül is.

A konditeremben is tudsz passzívan tanulni (füles, hangoskönyv, podcast stb).

Illetve tanulj meg nemet mondani a haveroknak. Nem dől össze a világ, ha nem bandàztok minden nap

2019. júl. 2. 13:57
 4/8 anonim ***** válasza:
50%
Menj el 3 műszakba dolgozni, úgy legalább 2-3 hónapot. Majd attól megjön az eszed. Nevetséges, hogy a lehetőség a kezedbe van adva, gondolom a gazdag szülők pénzelik, te meg sz(a)rsz rá...
2019. júl. 2. 21:28
 5/8 anonim ***** válasza:
77%
Vessz el, az a legegyszerűbb. Amíg a szüleid élnek, meleg alvóhelyiség, leves és havi ötezer piára mindig lesz. Ha meghalnak, akkor elmegy a lakás egy év alatt a fizetetlen közműszámlák fedezetére, és az utcára kerülve megfagysz. Állítólag nem fáj.
2019. júl. 2. 21:44
 6/8 anonim ***** válasza:
47%
Sztrogoff, te aztán mindig tudsz jókat mondani. Ezért szeretem a válaszaidat, amelyek amúgy igazak is
2019. júl. 2. 21:47
 7/8 anonim válasza:
2019. júl. 2. 23:26
 8/8 anonim ***** válasza:
Tanulj állva
2019. júl. 3. 05:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!