Mit csináljak, ha egyszerűen nem vagyok képes leülni tanulni?
Szia!
Hát pedig ez csak úgy működik, ha leülsz és tanulsz.
Nem tudom mennyi idős vagy, de a szövegből nekem az jött le, hogy még iskolába jársz. Iskolaidőben a nap melyik részében szoktál tanulni, mikor friss az agyad? Na, most nyáron is azt az időintervallumot kellene szabaddá tenni és akkor nekiülni tanulni.
Segíthet még, hogy esetleg nem minden nap mész el bulizni a haverokkal, hanem csak mondjuk hetente egyszer-kétszer. Mert ez a folytonos hajnali fekvés-délben kelés megborítja a szervezetedet.
A kondizás jó, a mozgás kicsit felpörgeti a szervezetet, ha rendszeresen sportolsz hatékonyabban tudsz tanulni.
Tehát az én tanácsom, hogy állj vissza egy normális napi ritmusra és ha tényleg szeretnéd, hogy sikerüljön akkor igenis ülj le tanulni.
Más munka vagy suli mellett csinálja. Ha nekik megy, neked is menjen, úgy, hogy kvázi semmi dolgod.
Alapból rengeteg időt pazarolsz azzal, hogy délig alszol.
Gondold át, hogy miért szeretnéd a nyelvvizsgàt megcsinálni. Mi a motiváció, miért lesz jó, ha sikerül?
És egyszerűen kelj fel hamarabb és ülj le és csináld. Ha elakadsz, gondolj arra, hogy muszáj megcsinálni és később sokkal rosszabb lesz, kevesebb időd lesz. Ezenkívül nézz angolul sorozatokat, olvasass angolul. Szóval használd is a nyelvet a tanuláson kívül is.
A konditeremben is tudsz passzívan tanulni (füles, hangoskönyv, podcast stb).
Illetve tanulj meg nemet mondani a haveroknak. Nem dől össze a világ, ha nem bandàztok minden nap
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!