Szobeli erettsegin fel lehet olvasni a jegyzetem?
Azert ez változó, en több mint egy órát voltam bent felkészülni, de volt osztálytársam akinek egyszerűen eltűnt a tanár miután kidolgozta a tételét, 3 (!!!!) órán át keresték es vártak ra, de csak nem jött vissza. Addig ugye masik tárgyból nem huzhatott, kiengedni pedig csak tanári felügyelettel lehetett. Vegul osztályfőnököm kulon OHs engedéllyel (vizsgafelügyelő betelefonalt a titkarsagrol) levizsgaztatta (neki is volt olyan szakja csak nem o készítette fel igy kirendelt tanár vizsgaztatta volna).
Szoval sok mindentől függ :D
De az semmiféleképpen nem gond ha olvasod, csak a szemkontaktus az összes tanárral legyen meg, es viszonylag folyamatos. Ha csak olvasod felmerülhet a gyanú hogy puskaztal, lássak néha a könnyebb részeknél hogy magadtól is tudod az anyagot. :)
Sok sikert
Azert mondtam, mert az az alap hogy ha kommunikálsz valakivel fenntartod a szemkontaktust. Természetesen ettől elnéznek, mert ideges vagy. De logikusan es jogosan felmerülhet a gyanú, ha valaki csak olvassa a papírt, hogy nem tudja az anyagot csak azt ami le van írva. Egyszerű letesztelni, feltesznek két-harom masik tételben szereplő kérdést és kiderül. Persze a következő tanárfüggő, de egyetemen például ilyen esetben már simán megbuktathatnak, mert nem tudod teljesen átfogóan az anyagot (viszont érettségin is lehúzhatnak vele). Nem is egyszer buktam így, pedig tudtam is a kérdésre a valaszt, egyszerűen csak bepánikoltam. Szóval de, felmerülhet a gyanú, s az hogy most vizsgáztál először érettségin életedben nem lehet messzemenő következtetést levonni belőle.
Kérdező, legyen egy kevés szemkontaktus, az a lényeg :) amugy azt csinálsz amit akarsz, az atlaszban is mutogathatsz dolgokat, csak ne fordítgasd állandóan a tanárok fele, látják ők fejjel lefelé is ;)
"De logikusan es jogosan felmerülhet a gyanú, ha valaki csak olvassa a papírt, hogy nem tudja az anyagot csak azt ami le van írva."
Érettségin ilyen nem szokott felmerülni, mert az egész bizottság orra előtt készül a vizsgázó. Csak az van a papíron, amit ő írt rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!