Pontszámítás egyetem/főiskolára a felvis kalkulátor hibás. Hogy lehet ki számítani?
Ott nem hozta ki, valami jogszabályra nyilatkozva.. Hogy tudnám én kiszámolni?
11. év végén minden 2 volt, az angol 3. Infóból előrehozottat csináltam, évvégén 5 voltam, írásbeli3 szóbelivel lett 4-es. de 11 évfolyam végére 3-t írtak..
12.ben infóm nem volt itt is minden 2, az angolom 3 volt..
Érettségim mind közép,
Magyar nyelv és irodalom: 32% /2/
Matek 39% /2/
Töri 52% /3/
Angol és az info 60-60 % mindkettő 4-es.. Ezekre mi alapján számítom ki?
Illetve az hogy a tanár mondta 5-re zár le, de a bizinél 3 van de megjegyzésbe írják az előrehozottat az befolyásol valamit?
Ha fősulira nem is jutsz be, felsőfokú szakképzést próbálhatod pótfelvételin.. ott 240 pont a minimum, míg fősulinak 280.
Azon belül pedig nézd meg az előző évi ponthatárokat és tantárgyi követelményeket. Idegennyelv+info ami a te esetben a legelőnyösebb, az pont 240 pont. Plusz pont nyelvvizsga, fogyatékosság, stb.
240 úgy jön ki, hogy a két legjobb érettségi eredményed összeadod és duplázod. Nem tartom valószínűnek ezzel a pontszámmal a felsőfokút sem, de legalább a jelentkezéshez megvan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!