Melyik szakmával járnék jobban? Csecsemő és gyermekápoló vagy gyógymasszőr vagy fogászati szakasszisztens akár gyógyszertári asszisztens?
21 éves vagyok, most végeztem 55 OKJ ápolóként, viszont mindenképp szeretnék még tanulni egy évet. (minimum)
Ezek a szakmák érdekelnek. Az eü-t szeretem, közel áll hozzám, és mégis ezt tanultam 6 évig (eü-s gimibe jártam) Viszont kezdek rájönni, hogy az ápoló szakmába befektetett munka nem kifizetődő. A 12 órázás, az éjszakázás, a fizikai-pszichés megterhelés, a túlórázás az emberhiány miatt nem éri meg, főleg úgy hogy látom az idősebb kollégák hogy kiégtek.
Viszont, a gyerekápolás mégis egy terv, gyerekeket imádom, és más egy gyereket ápolni mint egy felnőttet. Viszont ugyanígy dolgoznék ünnepeken, éjszakáznék és 12 óráznék.
A gyógymasszőrről azt hallottam, hogy az ízületeket tönkreteszi, viszont nem kell annyit és úgy dolgozni mint az ápolóknak.
Fogászati szakaszissztensek elvileg nagyon sokan vannak, telített szakma. Valamint az orvoshoz vagy kötve, akkor mehetsz szabira mikor ő, stb.
Gyógyszertári szakasszisztensről azt hallottam, hogy ő nem a gyógyszereket adja ki, hanem készíti őket, 120 ezer forintért. Akik a gyógyszert kiadják gyógyszerészek.
Nagyon megköszönném, ha segítenétek. Elmondani a véleményetek ezekről a szakmákról, tapasztalatokat akik benne dolgoznak, vagy ismernek olyat aki benne dolgozik. Nagy segítség lenne, mert nagy vacillálásba vagyok, jól jönne pár szakmabeli ember véleménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!