Hogyan működik a Bursa Hungarica?
Önkormányzat meghirdeti, és Te pedig megpályázod. Szociális helyzetet vizsgálnak. Van egy űrlap, és azt kell kitölteni. 2 éve már költségtérítéses hallgatók is megkaphatják. A pályázók közül a helyi önkormányzat választja ki azokat, akik megkapják. Van, ahol kb. mindenki kap egy minimális összeget, de van ahol szigorúak, és csak igazi rászorulóknak adják. Nem nagy az összeg, de 10 hónapra szól, szóval sok kicsi sokra megy.
Az felsőfokú tanulmányaikat megkezdőknek (tehát Neked) egy külön űrlap van. (tavaly legalábbis így volt)
Az viszont lehetséges, hogy nem minden önkormányzat vesz részt az ösztöndíjprogramban... hála neked recesszió...:S

Ha engem felvesznek én kapok ősztől 10500 Ft-ot.
2 típusa van. Az egyiket akkor pályázhatod meg, mikor már tanulsz egyetemen/főiskolán, akkor amikor meghirdetik. Ez nem tudom mennyi időre kapod meg. A másik típust még 12.-ben lehet megpályázni október-november környékén (legalábbis nekem akkor lehetett) és ha megkapod, akkor 6 félévre kapod meg, vagyis 3 évre.
Szociális helyzetet néznek csak. Én egy elég kicsi faluban lakom, itt ha pályázik vki, általában megkapja, de nagyobb helyeken nincs így, ott szigorúbbak.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!