Ha le vagyok osztályozva, de rengeteg a hiányzásom és csak emiatt buktattak meg tehetek ellene valamit?
"szerintük másik iskolában folytathatom a következő osztályt"
Nekem ez inkább úgy tűnik, hogy meg akarnak tőled szabadulni.
"forduljak-e az iskola fenntartójához"
Fordulhatsz, de ha az igazgató jóban van vele, akkor nem sokra mész. Visszatért az urambátyám világ, már nem az számít, hogy kinek van igaza, hanem hogy ki kinek a valakije. Az iskolában ki van írva annak az embernek az elérhetősége, aki a diákok jogait védi, tőle kérj tanácsot.
Attól, hogy megismételted, amit egyszer már leírtál, nem tudom mást mondani, mint először. Ha le tudtak zárni, nem értem, mire fel az évismétlés. Nincs arra előírás, hogy X százalék felett kötelező buktatni, semmiféle hátrány nem éri a sulit, tudtommal, ugyan miféle hátrány érhetné?
A törvényi rendelkezés értelmében, ha a hiányzásod meghaladja a 250 órát, osztályozó vizsgát kell tenned - ill. a tantestület dönt, hogy tehetsz-e vagy ismételj évet, de úgy tudom, ha le tudnak zárni, mert van elég jegyed, nem kell osztályozót tenned. Meg kellene nézned az iskola házirendjében, pontosan hogyan rendelkezik erről. kell lennie olyan részének, amely a hiányzásokról szól, mint pl. itt: [link]
Ha az ofő melletted áll, kérdezd meg, miért kell évet ismételned, ha mindenből megvan legalább a három jegyed, és le tudtak zárni nem egyesre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!