Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Szerintetek van értelme...

Szerintetek van értelme gazdálkodás menedzsmentet tanulni távoktatáson, vagy értelmetlen?

Figyelt kérdés
Vegyészmérnöknek tanulok levelezőn, viszont eléggé megcsúsztam, sajnos nem látom a végét, megutáltam... Alapból gazdasági tárgyak érdekeltek kezdettől fogva... Vegyészmérnökihez elméletileg vmennyire kapcsolódó családi vállalkozásunk van egyébként, ott dolgozom és sajnos azt sem látom hogy sok köze lenne ahhoz amit tanulok. Anno nem tettem emelt érettségit, szóval attól is félek ha most nem jelentkezek másra lehet soha nem lesz semmilyen diplomám a 2020 tól bevezetett kötelező emelt miatt. El szeretném végezni egyébként, túl sok energiát beletettem hogy otthagyham, csak félek nem sikerül.

2019. jún. 14. 00:33
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos a legtöbb szakon amit tanulsz, nincs köze ahhoz amit dolgozni fogsz. Az egyetem csak egy kiindulási alap. Az alapokat megtanítják a többit úgy is akkor fogod, ha dolgozol.

Elmehetsz passzívra is amíg mást tanulsz és lehet egy év múlva lesz kedved folytatni. Attól függ mennyi tárgyad van még. Ha már a 80% át azért teljesítetted akkor érdemes befejezni majd.

Ha gazdasági szakok érdekelnek akkor én a pénzügy és számvitel ajánlom inkább. De ha téged a gazdálkodás menedzsment érdekel akkor ne foglalkozz más emberek véleményével, hanem tanuld azt amit szeretnél. Viszont, ha a vegyészmérnökiből nincs túl sok hátra akkor menj passzívra, szellőztesd ki a fejed, dolgozz, pihenj..stb és utána újult erővel fejezd be. Ha nem is ebbe dolgozol majd akkor is érdemes, mert sosem tudhatod mikor jön jól. De ha még csak az első éven vagy túl és nagyon az elején vagy és tényleg nem érdekel akkor inkább hagyd és ne pocsékolod az időd feleslegesen.

2019. jún. 14. 01:14
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszi a választ, az a baj hogy már csak pár tárgyam van hátra na meg az államvizsga úgyhogy ezért sem tudom otthagyni pedig szívem szerint azt tenném... 5 éve járok ide, elején még nappalin kezdtem, jobban ment de a végére annyira elvették a kedvem hogy kb ha ránézek az anyagra egyből ideges leszek meg nem tudok koncentrálni, nemtudom ilyen lelkiállapotban hogyan fejezem be, a tanulás sem megy így... pedig tudom magamról ha olyat tanulnék ami érdekelne, vagy legalább nem rühellném élből sokkal többre lennék képes.
2019. jún. 14. 01:41
 3/7 anonim ***** válasza:
Akkor ahogy leírtad már nem sok van hátra. Ezt már nem szabad veszni hagyni. Én azt tanácsolom, hogyha ennyire kivagy jelenleg akkor passzív félévre menj és csinálj közben valami mást. Ezzel semmit nem veszítessz. Utána folytatod.
2019. jún. 14. 02:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Azt még elfelejtettem leírni, hogyha végzel ezzel az egyetemmel és megkapod a diplomád, akkor utána jelentkezhetsz másik szakra. Nem lesz szükség emelt érettségire, mert a diplomádat számolhatják pontért. Ez a minimum és maximálisan 400 pont közötti érték. Tehát ha 5ös államvizsgád lenne az 400 pontot ér. Azzal bejuthatsz akár gazdasági szakokra is. Persze már fizetősön. Csak azért mondom, hogy nem kell csüggedned azért, hogy már nem juthatsz be sehová, mert van rá lehetőség az emelt érettségi nélkül is. :)
2019. jún. 14. 02:44
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
A vegyészt mindenképpen fejezd be, és igen, van értelme levelezőn vagy távoktatáson gazdálkodást tanulni. A pénzügy-számvitel piaci értéke jó, de maga a szak dögunalom, úgyhogy ha a vegyészt untad, akkor a psz-t duplán unnád. Inkább a kereskedelem és marketinget vagy a gazdálkodás és menedzsmentet javaslom. Azonban azt is átgondolnám a helyedben, hogy a gazdasági informatika nem érdekel-e jobban. Nagyon jó kis szak, és rugalmas kezdés, sokfele mehetsz vele. És az informatika része még gazdasági/menedzsment állásokban is nagyon értékes.
2019. jún. 14. 06:33
 6/7 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

Tanulni mindig érdemes.

A vegyészmérnökit én is megpróbálnám befejezni, aztán jöhet a gazdmen.

2019. jún. 14. 07:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, jelentkezek a gazdmenre, a másikból meg azt a pár tárgyat megpróbálom mellette kiszenvedni...
2019. jún. 19. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!