Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Államiról önköltségesre? Help!

Államiról önköltségesre? Help!

Figyelt kérdés

A PPKE BTK hallgatója vagyok. Sajnos ebben a félévben nagyon rossz tárgyakat vettem fel, így nem lesz meg a 3,0-ás átlagom. Az éves minimum kreditszámom természetesen el tudom érni.

Mennyi esély van arra, hogy áttesznek önköltségsere, még egy méltányossági kérelem beadásaután is? Magas pozícióban dolgozom egyetem mellett, így ez okot adhat a gyengébb eredményre.

Mi volna a következő helyes lépés, ha nem sikerül államin maradnom?

2019. jún. 13. 22:19
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Átraknak, mivel nem vagy-vagy, hanem ÉS. Azaz átlag és kredit is kell. Méltányosságot felejtsd el. Itt ilyen nincs. Ez törvény. Pont.
2019. jún. 13. 22:25
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Persze, adhat gyengébb eredményre okot. Csak ez nem fog senkit se érdekelni.

Amikor az egyetemi szabályokat hozták, akkor úgy hozták, mintha a hallgatónak az lenne a munkahelye és nem dolgozik egy - úgymond - második állásban.

Ha nem vagy elmaradva nagyon a 3-as átlagtól, akkor méltányosságival egy tárgyból újravizsgázhatsz, hogy javíts rajta, de mást nem nagyon tudsz tenni.

Ha meg nem sikerül államin maradnod, akkor rajtad múlik, hogy mit csinálsz. Tanulhatsz tovább és fizeted, ha tudod.

2019. jún. 14. 04:41
 3/9 anonim ***** válasza:
6%
Esetleg valamilyen komoly indokkal passziváltatni a félévet.
2019. jún. 14. 08:41
 4/9 anonim ***** válasza:
94%
Ha magas pozícióban dolgozol, akkor gondolom a fizetésed is magas, ki tudod fizetni a tandíjat. Hol itt a probléma?
2019. jún. 14. 10:56
 5/9 A kérdező kommentje:

Köszi mindenkinek!

Kedves #4-es: ha keresel havi 1 millió forintot, szeretnél abból félévente elkölteni 300.000-et,vagy próbálnál tájékozódni, arról, hogy hogyan tartsd meg az összeget? *költői kérdés*

2019. jún. 19. 11:14
 6/9 anonim ***** válasza:
85%

Csakhogy a 300 ezres tandíj öt hónapra oszlik ám, szóval csak havi 60 ezer. Nehogymár 1 millióból ne tudj kifizetni 60 ezret.Ez a fizetésednek mindössze 6%-a, vagyis semmi.

Nem értem mi a probléma. Van akinek havonta kell megélni 60ezerből, mégsem nyafognak annyit mint te.

2019. jún. 19. 12:56
 7/9 A kérdező kommentje:
Sajnálom, hogy fáj neked a tény, hogy nem akarok elveszíteni havi 60.000-et. Miért ne akarnám megakadályozni akár csak egy fillér elvesztését is? Ez nem sz.rrágás, ez egyszerű józan gondolkodás. Ennyi pénz már pont 2-3-4 kellemes vacsora a párommal, inkább költeném erre. A maradékot meg befektetném, ha nem baj, hogy tíz év múlva már ne kelljen dolgoznom...
2019. jún. 20. 03:13
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ennyi erővel vidd vissza az okostelefonodat a boltba, mert annak az árán is meg lehet vacsorázni...

Vagy add el a kocsidat, az is jónéhány milla nem?

2019. jún. 20. 11:37
 9/9 anonim ***** válasza:
Engem is átraktak. Én nem idegeskedek rajta, pedig aztán az én fizetésem távol áll az 1 milliótól. Plusz az albit is fizetni kell. Szülők segítenek, amit tudnak, plusz diákhitel. Ennyit tudok tenni. Jobban kell máskor igyekezni, aztán remélhetőleg visszavesznek.
2023. júl. 21. 15:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!