Mennyibe kerül elkezdeni a gimit?
Pontos összeget nem tudok írni, mivel én helyi vagyok, csak buszbérletre kellett költenünk (itt nálunk a diákbérlet 2200 Ft).
A kaja a kolitól függ, hogy mennyi és hány étkezés van (valahol hideg vacsora van).
Bőröndből szerintem nem kell olyan drága, ha hetente hazamész és csak 5 napra elegendő cuccot cipelsz magaddal, akkor jó ilyen kínais is (pár évfolyamtársamnak az van).
A füzetek, tanszerek szerintem ugyannyiba kerülnek, gimibe se kellenek nagyon extrás írószerek.
Én max. olyan 15 000- 20 000 Ft-re saccolnám az egészet.
Kolit nem tudom mert bejárós voltam (3 kmre lakom a sulitól).
Kaja attól függ, otthonról viszel vagy befizetnek menzára. Menza olyan 5000 kb egy hónapra, ha csomagolsz magadnak akkor szerintem nem, vagy csak alig nő a család kiadása ilyen téren.
Ruhából ha nem nőttél ki mindent akkor nem kell venni kb semmit. Legyen egy normális télikabát, cipő, tesicucc stb. Határ a csillagos ég, de én pl évente pár ezret (5-10) kaptam az elkopott cuccok pótlására és jó volt.
Bőrönd szintén amennyiért veszed, de a Teszkoban szokott lenni akciósan nyáron, asszem olyan 20000. (?)
Tanszerek: ha megvannak az előző évekből akkor csak pár füzetet kell venni, meg egy csomag tollat. Persze; lehet full új dolgokat venni, akkor szerintem olyan 10-12 ezer lehet plusz még egyszer ennyi az iskolatáska. A tankönyvek is olyan 10-15 ezer kb.
Buszbérlet attól függ hol laksz, nálunk 1340 ft/hó a diákbérlet.
Még osztálypénz merülhet fel mint költség, az nálunk 5000/félév volt, ez normális helyeken az első szülőin szavazzák meg.
Osztálykirándulás átlag 15-20 ezer, évente 1x.
Ha van osztályfotózás és akarsz képet venni, az kb 300-500 ft/db.
Gólyatábor vagy fizetős vagy nem.
Nagyjából ennyi szerintem.
Annyi változás lesz, hogy az eddigi kiadásokhoz hozzájárul a kollégium díja, illetve az utazás költsége. Az utazási költség két részből fog állni, a hazautazásodból (hétvégente, kéthetente, stb. ahogy döntesz) és az intézmény városában a helyi közlekedési bárlet (amennyiben indokolt, pl. ha a kollégiumtól messze van az intézmény).
Tehát amennyit most költetek, ahhoz ezt a kettőt kell alapjában véve hozzáadni. Ha minden héten hazajársz, akkor vihetsz magadnak a hétr 2-3 napra főtt kaját, ami marad hétvégéről. Vagy lehet hogy adnak a kollégiumban, menzán, ennek utána kell járni, milyen lehetőségek vannak. Lehet menni étkezdékbe is, ez majd kialakul idővel. Van aki meg hónapokig elvan hidegélelmen.
Én most vettem a Tescoban bőröndöt, ezt a kissebbet (ez szerintem elég ha minden héten hazamész), nagyon tetszik és akciósan 6000. Kínaiba se kell menni érte és szerintem nem lehet ez olyan rossz minőség.
Amúgy mikor ettem a koliban azthiszem minden héten 6000-et kaptam, ebben benne volt a buszjegy oda és haza (1000), de a helyi buszbérlet nem (2400). A többit főleg reggelire költöttem meg nasira. Ja és sok kaját vittem, azt szerdáig is ettem (vasárnap készült). A tanszerek nagyon változóak szerintem.. meg a nagyját szeptemberbe kell csak fizetni, utána már csak egy tollat meg rotringot kell max beszerezni évközben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!