Logisztikai mérnök vagy kereskedelem és marketing alapszak? Segítséég
Sziasztok! Továbbtanulás előtt állok, már le is érettségiztem. Még egyszer módosíthatok sorrendet. Most a log. Mérnök az első, de nagy bajban vagyok mert mindkettő tetszik. Aki ezeket tanulja, ebben dolgozik tudna segíteni? Nagyon hálás lennék.
A kereskedelem és marketing azért tetszene mert kreatívnak gondolom magamat, jól mennek a nyelvek (van 2 nyelvvizsgám), szeretek és tudok is másokkal kommunikálni, el tudnám benne magamat képzelni, bár elég sokrétű ez a kereskedelem és marketing, és kicsit megfoghatatlan is számomra. Sok helyen olvasom hogy nagyon nagymértékű túlképzés van.
A logisztikai mérnök pedig azért tetszik, mert szintén kellenek hozzá a nyelvek, a matekot is szeretem, inkább reál beállítottságú vagyok, mint humán. Imádok szervezni, tervezni, ami ennél a munkánál ahogy olvasom fontos, valamint a kilátások is jók vele.
Nagyon hálás lennék, ha leírnátok a tapasztalatokat, véleményeteket!
Köszönöm szépen.
19 éves lány.
A mérnöki szak végzettségben egyértelműen jobb, nagyobb rá a kereslet és nagyobb a megbecsültsége a szakmának. Ez sem egy utolsó szempont.
A Miskolci Egyetem az elmúlt években lemaradt, a képzésben elmaradt a modernizáció, megújítás, de remélhetőleg azért ez ott is változni fog mostanság.
Ezt úgy kell érteni, hogy klasszikus mérnöki látásmódot ad, kevés aktuális ipari kapcsolódással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!