Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Lejjebb fog e menni a bme-n...

Lejjebb fog e menni a bme-n belül a műszaki menedzser szakon a ponthatár?

Figyelt kérdés

2019. jún. 4. 16:11
 1/7 anonim ***** válasza:
20%
Miket jelöltél még meg? Nem a legjobb választás a műszaki menedzser...
2019. jún. 4. 17:25
 2/7 anonim ***** válasza:
73%
Miért ne lenne jó választás? Azzal is ellehet helyezkedni és ugyanúgy lehet menni mesterképzésre. Ha ő ezt szeretné akkor téged miért zavar? Sose értettem gyakorin az ilyen válaszolókat, akik szakmákat, szakokat lehurrognak, hogy nem jó választás. Egy ismerősőm még régen végzett SZIE Gödöllőn Müszaki menedzserként. Akkor még 5 éves rendszer volt. Müszakvezetőként kezdte egy cégnél, most már telepvezető pozicióban van elég jó fizetéssel. Szóval megérte ezt tanulni? Igen. Megérte!
2019. jún. 4. 17:33
 3/7 anonim ***** válasza:
A ponthatárok meg valószínűleg közel azonos szinten lesznek, mint a tavalyi. A nagy változás majd jövőre lesz. De lehet egy kicsit nagyobb pontszámok lesznek most, de nem hiszem, hogy drasztikusan több. De ez csak azért, mert idén több a jelentkező mindenhová, mert ez az utolsó év amikor nyelvvizsga és emelt nélkül is belehet jutni a felsőoktatásba. Szóval szerintem egy 10 pontot rászámolsz és annyi lesz. De pontosan megmondani nem lehet. Az biztos, hogy kevesebb nem lesz, mint volt.
2019. jún. 4. 17:36
 4/7 anonim ***** válasza:
36%
#2 Ha a műszaki része erdekli akkor jobban jar egy mernokivel, ha pedig a gazdasagi része akkor egy gazdasagis szakkal. Az,hogy ismerosodnek bejott egy dolog...rokonom egy erettsegivel milliomos lett. Vannak kivetelek,de összességében szerintem jobban megeri amit irtam,de nyilván az ő döntése.
2019. jún. 4. 18:21
 5/7 anonim ***** válasza:
55%

Még jó, hogy a világ nem úgy működik, ahogyan Te akarod. Szükség van müszaki menedzserekre is, ahogyan szükség van mérnökökre is. Különben nem működne a gyártás sem. Jó és érdekes szakma a műszaki menedzser és el is lehet vele helyezkedni. Ugyannyian nem helyezkednek el műszaki menedzserként, mint amennyien nem helyezkednek el mérnökként. Mérnökin az a baj, hogy a 100 emberből akit felvettek abból 5 lesz olyan szakember akit alkalmazni is lehet, a többi meg teljesen mást fog csinálni. Tehát, ha ezt nézed az sem jobb.

Had tanulja és csinálja azt amit szeretne főleg úgyhogy ez is egy jó szakma és később tovább lehet vele tanulni más irányban is. Ha érdekelni fogja a gépészet később, mert rengeteg gépész tárgya lesz akkor mesterképzésen mehet gépészmérnökire is, mert az alapozó tárgyai már megvannak, így még a plusz krediteket sem kell mesteren teljesítenie. Tehát ebből is fellehet építeni egy igen jó karriret és ahogyan összejön másnak, úgy a kérdezőnek is összejöhet.

Kérdező: Az ilyen emberekne ne hallgass. Azt csináld amit szeretnél és ezzel a szakkal sok mindent eltudsz érni. Izgalmas anyagok várnak majd rád. ;)

2019. jún. 4. 18:37
 6/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Hát nekem nem ment túl jól az idei érettségi szóval azt szeretném ha lejjebb menne.
2019. jún. 4. 18:50
 7/7 anonim ***** válasza:

Más egyetemet is bejelöltél vagy csak a BME-t? Fizetőst is megjelölted vagy csak az Államit? Fizetősőn lehet kevesebb pontszám szükséges. (Nem néztem meg mennyi kell). Szóval, ha mást is bejelöltél és esetleg vidéki egyetemre vesznek fel, ahova kevesebb pontszám kell akkor első félévet vagy évet ott megcsinálod és áttudsz jelentkezni a BME-re, ha jól tanultál az előző egyetemen. Szóval vannak ilyen trükkök is. Ha esetleg nem sikerül most bejutnod, de be akarsz és a fizetős is jó akkor pótfelvételin megjelölheted mégegyszer, hátha. Ha nem akkor javító érettségit kell tenni.

De várjuk meg míg kijönnek a ponthatárok. Addig úgy is csak találgatni lehet.

2019. jún. 4. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!