Miért ilyen magasak az állami ponthatárok a gazdasági képzéseknél?
> Ha a gazdasági szakok keresettek, akkor miért magas a ponthatar?
Pontosan ezért.
Ha van 500 hely és 3000 ember jelentkezik rá, akkor nehezebb lesz bekerülni mintha csak 500-an jelentkeztek volna mert nagyobb a verseny, magasabb lesz a ponthatár.
A mérnöki szakokra kevesebben jelentkeznek, kevesebb a verseny, könnyebb bejutni.
Nem értem hogy lehet ilyen hülyeségeket kérdezni és ezt kb minden héten megkérdezik itt.
az állam miert nem támogat több férőhelyet?
Ez az indokuk (bocs, fent tévedtem, van a gyurin kívülmás bolond is a bandában, úgy látszik)
> Nyilván ezt értem. De akkor hogy lehet valami keresett, ha elvileg tuljelentkezés van rá?
Az egyetemi szakra van túljelentkezés, ez nem azt jelenti, hogy a gazdasági diplomákra nincs elég kereslet a munkaerőpiacon.
Gratulálok, sikerült még ostobább kérdést feltenned.
A gazdasági végzettség önmagában nem sok. Attól, hogy ezen a pályán kiképeznek egy csomó műszaki analfabétát, még nem lesz keresett.
Tessék párosítani a gazdasági végzettséget egy műszaki szakkal, mert az az igazi...
Kedves nyolcas.
Az állam befolyásolja az egyetemi férőhelyek számát. Ha a piacon keresett a gazdasági diploma, akkor az állam egyszerűen miért nem növeli az egyetemi férőhelyek számát? Nem hiszem, hogy nem lenne rá elég kapacitás.
Értem én, hogy azért magas a ponthatar, mert sok a jelentkező. Értem én, hogy a férőhelyek száma limitált, nem pedig nincs elég kereslet rá. De ha ezen az állam tudna változtatni, akkor miért nem teszi? Talán azért,mert sokaknak meg fizetősen is megéri, akkor meg minek fizessen az állam?
Kicsi gondoljuk végig a kérdést, nyilván ezeket az egy mondatos válaszokat már sokszor olvastam, mert mindenki lerendezi azzal, hogy mer'sok a jelentkező, de attól még jól lehet vele keresni. A kérdés az, hogy ha keresett és ennyire népszerű egyszerre, akkor az állam miert tartja magasan a ponthatárokat, ha ezen könnyen tudna változtatni?
Mert azt értem hogy pl az orvosi keresett és népszerű is egyszerre, mégis magasak a ponthatárok, de az egyrészt azért keresett, mert sokuk lelép külföldre (gazdasági szakokon ez kevésbé jellemző)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!