Hányszor lehet évet ismételni?
Sziasztok.
Tavaly meghúztak matekból, sajnos a nyári felkészülésem sem volt elég a pótvizsgához . 11. évfolyamos tanuló vagyok, már betöltöttem a 18. életévemet.
Most az első félévben matekból szintén “buktam”, csak egyeseim voltak.
Viszont a második félévben belehúztam, és több időt, energiát fordítok a matekra. Már felhoztam félév óta az 1 egészről 1,58-ra magamat. Reméljük még feljebb tudom húzni magamat a következő dogákkal! Igyekszem.
A kérdésem lényege , ha netán mégsem sikerülne (de erős a hitem), akkor évet ismételhetek mégegyszer , ha netán a pótvizsga nem sikerül?!
Az igazgató tavaly nekem azt mondta, amikor megbuktam, hogy ez az utolsó lehetőségem , de tudtommal kétszer lehet ismételni . Valaki megtudná ezt nekem mondani? Nyilván teszek azért, hogy ne kelljen a nyári potvizsgaig elmenni, de ez a tanáromon is múlik.
Köszi a válaszokat!
Na álljon meg a menet, kérdező!
1. Igen sok esetben előfordul, hogy nem veszik észre a diszkalkuliát!
2. Köszönje meg, hogy olyan jóindulatú voltam, hogy nem azt feltételeztem, hogy hülye - márpedig az, aki képtelen megtanulni a korosztálya számára kidolgozott, és a tanulók 90+ %-a által befogadható tananyagot és még a javító vizsgán is képtelen átcsusszanni, az hülye. B variáció, hogy arcátlanul lusta!
#2 Nem beszélek hülyeséget, az Nkt-ban csak annyi van, hogy az iskola ez esetben megszünteheti (ha akarja) a tanulói jogviszonyt, de általában nem akarja, mert kell neki a tanulólétszám :)
A másodszor megismételt tanévért elvileg iskolaváltás esetén is fizetni kell, de ezt nem igazán tartják be...
A másodszori ismétlés díjáról a 229/2012 Korm. rendelet 33.§-a szól.
Köszi utolsó. :)
Kedves utolsó előtti! Akkor a fél világ hülye? :) Te voltál bent mostanában matematika órán?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!