Melyik nyelvet válasszam a német mellé?
Angolul szinte folyékonyan tudok beszélni, németül meg nagyon gyenge alapszinten vagyok. Jónéhány szót tudok németül, meg borzalmas nyelvtannal beszélek, de amikor Ausztriában kipróbáltam akkor megértették, hogy mit beszélek, de végülis csak szavakat raktam egymás mellé.
Most el szeretném kezdeni megtanulni a németet rendesen, de szerintem értemes lenne 2 nyelvet tanulnom párhuzamosan. Előreláthatólag, mire kijárom az összes iskolámat akkor olyan szakmám lesz ahol nagy előny minnél több nyelven beszélni, ezért akarok egyszerre 2 nyelvet tanulni. Csak az a kérdés, hogy melyik nyelvet tanuljam a német mellett? Valami olyan kéne ami közel áll a némethez, hasonló a nyelvtana, hasonlóak a szavai...
svéd, norvég, holland, dán .... fogalmam sincs melyik miért... :)
Szívesen megtanulnék spanyolul, de szerintem teljesen más kategória mint a német, és így nem szerencsés együtt tanulni a kettőt.

Én is angolul és németül beszélek, most akarok spanyolul tanulni és a 4. nyelv tuti biztos a holland lesz.
Imádom Hollandiát, gyönyörű ország, rengetek a látnivaló mondjuk Amszterdamban, én személy szerint nem vagyok egy nagy múzeumba látogatós ember de Hollandiában ezer nagyon szuper kultúrális hely van, amúgy meg tetszik a hollandok gondolkodási módja, ahogy élnek, ahogy és amit csinálnak és én a közeljövőben szeretnék huzamosabb ideig odakint tartózkodni!:)
Én mindezért ajánlom neked a holland nyelvet!:)
az orosszal úgy vagyok hogy szerintem az túl nagy falat, pont mint a francia. ettől a két nyelvtől félek, bár tudom hogy mindkettő sokat ér.
most viszont nem tudom hogy spanyolt, vagy hollandot...:D
spanyolul is tudok egy nagyon kicsit, de azt meg se említettem mert, csak a színeket, számokat, napokat, meg néhány alapszót tudok, (pl: gyors, érdekes, stb...)
szerintetek lehet tanulni párhuzamosann 3 nyelvet, mert akkor ez lenne a felállás:
német-spanyol-holland (és közben angolul is beszélnék, hogy el ne felejtsem)
a holland nyelv hasonlít a németre?

Igen, a holland hasonlít az angolra és a németre is. Egy vicc szerint úgy keletkezett, hogy részeg német tengerészek angolul beszéltek.
A franciától nem kell félni, sok szó ismerős lesz az angolból.
A három közül a spanyolt ajánlanám, mert azt sokfelé beszélik.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!