Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Vannak itt egyetemisták most...

Vannak itt egyetemisták most éppen? Adtok tippet?

Figyelt kérdés

Szóval valami tipp kellene éjszakai tanuláshoz. Nagyon ritkán tanulok éjszaka és akkor sem szokott hajnalig menni. Az a nagy problémám most, hogy két vizsgára kell párhuzamosan tanulnom, de ezek nagyon közel vannak. Eddig is készültem a héten, pontosabban csütörtök délutántól (és kedden meg szerdán lesz vizsga) de még így is lenne mit.

Nekem nagyon nehéz egyszerre kettőre, mert mire készülök az egyikre, több tételt és közbe ebédelek meg pihenek is kicsit, addigra elmegy a nap nagy része meg közbe ha úgy adódik, ki is mozdulok a lakásból, mert nem akarok/bírok bent ülni.

Valami tipp, hogy hogy tanuljak éjszaka, ha nem vagyok hozzászokva?

Az mennyire működik, hogy felváltva pihenek/alszok és tanulok?

Félek úgyis elaludnék, de lehet összeesnék holnap ha nem alszok semmit. Pedig holnap is tanulni kellene.

Amúgy most zenével tartom ébren magam, ez eddig jó, de később nem tudom. Zene mellett tanulni nem tudok, arra lesz jó legfeljebb, hogy jegyzeteljek mellette vagy ha pihenni akarok, de nem elaludni, akkor éppen ébren tart talán.

2019. máj. 13. 00:25
 1/4 A kérdező kommentje:
Ja, és amúgy azért csak csütörtök délutántól készültem, mert előtte más zh-ra meg vizsgára kellett. Nyilván kezdtem volna korábban is, ha nem arra kellett volna.
2019. máj. 13. 00:26
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Háááát, nekem infós haverom 3 órákat alszik és felváltva tanul, elvileg neki bejön, de én 3 óra vagy kevesebb alvástól rosszabbul vagyok, mintha virrasztok. :(
2019. máj. 13. 00:52
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nekem vizsgaidőszakban 5 óra alvás kell, különben használhatatlan vagyok, de mindenki más, én így kihúzom a másfél hónapot. De jegyzetelni nem vizsga előtt kellene, arra van a szorgalmi időszak. Ilyenkor tanulni kell. Nem tudom nálatok hogy van, nálunk mi vesszük fel a vizsgákat, s ha ti is így mentek, hülyeség volt felvenni egymást követő napokra két vizsgát. Ha nagyon félsz hogy nem tudsz készülni, szánj rá egy napot, pihend ki magad, de közben ne, mert nincs semmi értelme, elmegy vele a nap. A tanulás az reggel nyolctól este tízig egy-egy negyed órás/fél órás étkezéssel beiktatva magolást jelent. Kis túlzással persze. Ha rendesen készültél korábban óráról órára, és a kettő közül az egyik nem egy szigorú csúszótárgy, akkor nem lehet gond. Amúgy esetleg el lehetne gondolkodni a másodiknál a taktikai bukással ha megengedhető.

Elsősorban én a kipihenést ajánlanám, utána szoktasd át magad a nagyobb dózisú figyelésre. Fáradtan nem fog menni. Figyelj arra, hogy minden nap ugyanannyit aludj és ugyanakkor. Akkor pár nap és megszokod. Energiaital, kávékapszula/cukorka elfelejtve, a dekoncentrálásban segít, mert ha nem veszed be vagy kihagyod, leáll az agyad. Kávé mehet, de ne az tartson életben vagy ébren, csak lelkesítőnek naponta 2-3 max. Nem tudom hogy a kedd az holnapot jelent-e, de mindezek mellett pár nap és átszoksz. Nekünk egy hét múlva kezd a vizsgaidőszak, én az utolsó heti zhk miatt most kezdtem ezt, és már nem is vagyok fáradt 4-5 óra alvás után.

Sajnos az egyetem ilyen, erre gondolni kell. Nem egészséges, de nem akarsz 10 évet azzal tölteni hogy csak tanulsz. De ha tanulsz, az tanulás legyen, ne pihenés, kaja, kimozdulok mert jajj nem bírom - nem, mert akkor soha az életben nem tanulsz meg koncentrálni, és arra fogsz felfigyelni egyszer, hogy nyolcadjára olvasod el ugyanazt a mondatot és nem marad meg semmi. Ha nagyon nem megy és le vagy maradva, rövidített jegyzetek. A kettes is jobb minden részből mint hogy valamit pöpecre tudsz, valamiről meg fogalmad sincs --> rövidített jegyzetek végső helyzetben. Könyvet ne húzd ki, mert csak karácsonyfa dísznek menne majd el, másra nem jó mert a lényeg nem fog megmaradni. Ha már elkezdtél zene mellett tanulni ne hagyd abba, mert hozzászoktál, próbáld meg ne csak jegyzetelés közben a háttérbe. Szöveg nélkül szigorúan, az elvonja a figyelmed-klasszikus zene előnyben.

És ajánlom hogy következő szemeszterben új tanulási taktikát találj ki, mert ez nem tűnik túlságosan célravezetőnek.

2019. máj. 13. 15:34
 4/4 anonim ***** válasza:

Ha most kedd-szerda, akkor lehet már tárgytalan, de azért megpróbálok segíteni.

Nekem az vált be, hogy ha másnap tanulni kell, akkor minimum 5 óra alvás legyen meg, lehetőleg akkor, amikor még sötét van. Ennél kevesebb csak akkor jöhet, ha a következő napot már ki lehet hagyni. Egész éjszakás fennmaradást még csak leadás előtt csináltam, olyankor nem gáz, és egy héten több is belefért már, mert igazából nappal már nem kell teljesíteni, csak az éjszakát kell megnyomni. A felváltva tanulás-alvás nekem nagyon rossz taktikának tűnik, az az, ami semmire sem jó (nekem).

Éjszaka különösen jó a zene, emellett pedig a nappali fény, nyüzsgés is segít az ébrenlétben, egyszerűen azt hiszi a szervezeted, hogy normális, hogy még tanulsz. Amikor már csak kevés van hátra, akkor motiváló nekem a teljes csönd, egyébként csak kétségbe ejt. Minél később van, annál monotonabb zene kell, nálam a normális hallgatott zenéim után először a klasszikus jön, utána, ha teljes a káosz, akkor a monoton mix-ek.

Két vizsga esetén én a vizsga előtti napon (ébredéstől) csak az adott tárggyal foglalkoznék, előtte pedig nagyjából egy léptékben haladva, de ez maguktól a tárgyaktól is függ.

2019. máj. 14. 17:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!