Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha beiratkozom egy OKJ-iskoláb...

Ha beiratkozom egy OKJ-iskolába 21 évesen, de 2 éves a suli, és időközben betöltöm a 22 éves kort, akkor fizetőssé válik vagy az számít, hogy a beiratkozáskor hány éves voltam?

Figyelt kérdés

Erre biztos választ szeretnék kapni! Még nincsen szakképesítésem, szóval ingyen nappali tagozaton tudnék tanulni, csak jövő augusztusban betöltöm a 22-t, és a szak, amit kinéztem 2 éves.

Köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 6. 20:08
 1/4 A kérdező kommentje:

Láttam most egy hasonló kérdést, és ott az egyik válaszoló leh.lyézte a kérdezőt, hogy az első szak megszerzése mindenképp ingyenes. Na ez nem így van!! Csak azt mondja minden suli, holott félévente komoly összegeket kell fizetni.. Most találtam egy iskolát, ami tényleg teljesen ingyenes, de ki van írva érthetően, hogy 22 éves korig csak.

Ezért írtam ki a kérdést. De lehet, hogy jobban járok, ha az iskolának írok..

2010. júl. 6. 20:11
 2/4 anonim ***** válasza:
ha nincs még szakképzettséget egy se, akkor nem kell fizetni
2010. júl. 6. 20:21
 3/4 anonim ***** válasza:

Javasolnám, hogy az iskolával vedd fel a kapcsolatot, mert nagyon sok különbség van OKJ-n belüli képzésnél is az intézmények között. Egyikre sem lehet egyértelműen kijelenteni, hogy ingyenes az első szakmánál. Logikus úgy lenne, hogy a beiratkozásnál néznék az életkort, és nem a képzés ideje alatt, esetleg végén betöltött kor lenne a mérvadó.

De ez csak az én véleményem, az a tuti, ha az iskolának írsz, nehogy később legyen problémád belőle.

2010. júl. 6. 20:29
 4/4 A kérdező kommentje:

Jó, köszönöm. Már írtam is az iskolának. Nem akarok én se időközben meglepődni, amikor kezembe adják a csekket egy x összegről.

Köszönöm a válaszokat!

2010. júl. 6. 20:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!