Miből lehet érettségizni?
Figyelt kérdés
Mármint tudom hogy megvan a kötelező 4 + 1 választott.
Több választott nem lehet, vagy igen?
2010. júl. 6. 18:45
2/7 anonim 

válasza:

Így van, ahogy az első írta. Orvosira pl. kötelező felvételi érettségi a biológia, és a fizika/vagy kémia. Ezek csak választott tantárgyként szerepelnek a kínálatban. Sőt az idegen nyelv érettségi mellé lehet a másik választott tantárgy is idegennyelv. Ez a helyzet most, viszont a jövőre nézve gondolkodnak arról, hogy a választott érettséginek kötelezően természettudományos tárgynak kell lennie, és amellé plusz lehet valami másfajta választott, amit akarsz.
3/7 anonim 

válasza:

Abból lehet érettségizni, amiből a tantervi követelményeket teljesítetted. Tehát ha például az iskolában angol-németet tanulsz, de franciából akarsz érettségizni, mert tanultad magántanárnál, akkor jelentkezned kell az iskoládban osztályozóvizsgára, és utána lehet érettségizni. Akárhány tárgyból.
4/7 anonim 

válasza:

Ugye Magyar, Matek, Történelem, Idegen nyelv és a választott. Én úgy tudom, hogy a választottad bármennyi lehet, DE csak ha mindimum 2 évet tanultad a középiskolában.
5/7 anonim 

válasza:

21:29 A válaszodat helyesbíteném, nem az a lényeg, hogy két évig tanuld, hanem, hogy teljesítsd belőle az iskola által előírt követelményt. Saját példa: drámatagozatra jártam, ezért csak egy évig volt kémiám. Mégis tehettem belőle érettségit, mert teljesítettem az iskola által a drámatagozatra előírt követelményt kémiából.
6/7 anonim 

válasza:

Értem. Nekem ezt csak mesélték :) De ezek szerint akkor rosszul. Köszi :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!