Töri esszè pontozásánál, mennyire számít a tanár szubjektívitása?
Tudom, a megoldókulcsban vannak bizonyos szempontok. De mègis szerintetek mennyire nehèz maxpontos vagy ahhoz közeli pontot elèrni? Mennyi múlik a javító tanáron?
Esetleg van itt valaki aki maxpont közeli esszèket írt a korábbi èvekben közèpszinten?
Valamint az idei èrettsègizők közül aki Sztálinról ès Szent Istvánról írt , ti miket írtatok bele az esszètekbe s milyen eredmènyre számítotok?
Köszönöm Szèpen a válaszokat , előre is :)
Középszinten sem igazán függ a tanártól az esszé. Talán az eseményt alakító tényezőknél 1-2 pont vagy a forrásnál 1-2. De szerintem nagyon kevés az a pont amit szubjektivitásból kaphatsz.
Max pontos esszét szinte lehetetlen írni, a megoldó rugalmatlansága miatt, de a max pont közeli, tehát 2-3 hibával megoldható simán.
Te miket írtál az esszébe?
Hát én két éve érettségizten és az esszéimben azt hiszem egy-egy pontot vesztettem, azt is helyesírásra.
Amúgy elég fix a megoldokulcs a töri esszénél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!