Ma volt az angol érettségi, és nagyon nem voltam tisztában azzal, hogy a kommentnek hogy vannak a követelményei. Mármint kommentet kellett írni, és én igazából nem tagoltam, hanem összefüggő szövegként írtam meg. Ez elfogadott?
Hát... nemhiszem.
Szerintem úgy nagyjából egy informal letter-t várnak, ahol ugye kell tagolni.
Oké, hogy konkrétan internetes fórumos kommentet nem gyakorolunk, azért minden kissebb fogalmazásnak (és az igényesebb kommenteknek is) az alapja a tagolás.
Nem, egyatálan nem kell formal letterként irni. Megvolt adva hogyan kell kezdeni,
Patricia,
És itt írod már a bevezetőd(a névre nem emlékszem sajna). Annyira kell csak tagolni mint egy normális szöveget, az új gondolatok új bekezdések. Mivel 4 szempont volt a feladatban min. 4 bekezdés kellett.
Lezárásként csak egy sima I hope I could help, vagy I hope you problem will be solved vagy hasonlo kellett es egy alairas
itt a tavalyi hosszú esszé javítója:
"A szöveg felépítése,
az irányító szempontok
elrendezése logikus.
A gondolati tagolás meg-
felelő, elkülönül a beve-
zetés és a befejezés.
Bekezdéseket alkalmaz.
A mondatok szervesen
kapcsolódnak egymás-
hoz."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!