Milyen jó oktató programok vannak gyerekeknek?
A 8 éves unokatesómnak szeretnék alapvető számítógépes dolgokat megtanítani. Anyukája nem foglalkozik ezzel, pedig a kislánynak van agya a dolgokhoz. Odaadom neki a régi laptopomat, szeretnék tenni rá egy pár fejlesztő programot, játékot. Az első gondolatom a Comenius logo volt, de az már 10 éve sem volt modern. Imádtam a Comlogót, de nem tudom, hogy manapság mi a nyerő. Volt még olyanom gyerekként, hogy manó matek, de az már tényleg elavult lehet.
Szeretném, ha a kislány sokat tanulna és fejlődne, mert lelkes, viszont nagyon kezdő.
A legjobb toronymagasan a Processing. Ez egy interaktív fejlesztőkörnyezet, amelyet vagy egy egyszerüsített Java-ban, vagy Pythonban lehet idomítani.
Ezen a weboldalon rengeteg példaprogramot találsz: [link]
Guglizz rá arra, hogy “Getting Started with Processing PDF” egy nagyon jó könyvért. Ugyanennek van Pythonos kiadása is.
A Processing a világ legjobb fejlesztőkörnyezete gyerekeknek. További erős jelöltek még a DrRacket, a Greenfoot. A Scratchet nem szeretem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!