Honnan fogom megtudni, hogy milyen tételeket kell tudnom szóbeli érettségire? (magyar, töri, angol, német)
Most fogok érettségizni, ugyanis egészségügyi okokból (súlyos depresszió) tavaly nem tudtam elmenni.
Az írásbelivel nincs gondom, mert az ügye mindenhol egyforma. A szóbeliről viszont elképzelésem sincs. (Nem a volt sulimba megyek, nem ismerem a tanár elvárásait.) Ilyenkor kitől kérhetem el a tételeket? Vagy csak a tételek címeit adják ki? Utóbbi esetén honnan fogom tudni, hogy mit kér pontosan a tanár (ugyanis egy cím nagyon sok mindent takarhat)?
Teljesen tanácstalan vagyok. Így van értelme elmenni írásbelire?
A segítséget előre is köszönöm!
Mondok még jobbat, töriből csak témaköröket kapsz meg, tételcímekkel csak a szóbelin találkozol először. Nyelvből meg semmit nem kell nyilvánosságra hozni vizsga előtt.
Nem egy olyan bonyolult meg hosszú tételek vannak azért érettségin, simán megkeresed a könyvben a megfelelő fejezeteket, aztán az lefedi az anyagot. Nem arra van szükség, hogy szó szerint megtanulj egy tételt, hanem hogy beszélni tudj témákról, ahhoz meg nem kell konkrétan tudni a címeket sem.
Ó hát én meg úgy tudtam, hogy középszinten a tanárnak kötelessége megadni a tételcímeket.
Még emelt szinten is megadják a témaköröket (központilag).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!