Több diplomának van értelme?
Ismerek olyanokat, akiknek van több diplomája vagy egyéb végzettsége is. Én úgy gondolom, hogy ha valakinek több végzettsége van, több esélye is van. De mi a helyzet humán területen?
Például ha 2 nyelvszakon vagy két mesterszakon szerez valaki diplomát annak van értelme, vagy humán területen ezt semmibe nézik?
Például ha elvégzek egy fordító-tolmács mesterszakot meg egy anglisztika mesterszakot. Van ennek értelme?
Ha esetleg 2 minort végez valaki egyetemen, például 2 külön nyelvből, annak van értelme? Vagy ha van nyelvvizsga, akkor ez nem jelent semmi előnyt?
Ezekről mit gondoltok?
A kérdésemnek másik fele is van: mit gondoltok arról, ha valakinek nem nyelvből van diplomája hanem egyéb bölcsészettudományból? Például szerzett diplomát valamilyen nyelvszakon, vagy tolmács-fordítón és emellé mondjuk magyar szakot vagy filozófiát szeretne másoddiplomának.
Én mindig is úgy gondolkodtam, hogy egy dologból kell nagyon jónak, nem pedig több dologból kell félig jónak lenni.
Ha úgy nézzük, úgyis egy diplomával fogsz dolgozni. Persze előfordulhat, hogy némely foglalkozásnál előny ha több diplomád van, de ott sem kötelező úgymond. Például egy politikusnak előnyére válhat, ha lenne egy magyarszakos diplomája a jog/közgáz vagy akár politológia mellett. Vagy ezt a négyet bárhogy keverhetjük a másikkal.
De például egy újságírónak is hasznára lehet egy politológia és magyarszakos bölcsész diploma.
De például egy informatikusnak nem érdemes másfelé kacsingatnia. Sokkal hasznosabb ha csinál egy MSc-t, vagy akár azután PHd-t is mintha elkezdene egy teljesen más alapképzést.
Hát attol függ amúgy.
Informatikus példát hozták úgy akkor én is.
Van egy mernokinformatika végzettséged és te ipari specializációt választottal. Iparban dolgozol. Nos. Ha leraksz mellette pl levelezőn gépészmérnökök vagy villamosmérnök vagy járműmérnök akkor az megéri. És felesleges a phd, ha csak nem egyetemen akarsz előadó lenni. Sok ismerősöm info mellett gépészetet is lerakta így keresettebb munkaerő ezzel a két diplomával.
Szóval Jah. Valamikor megéri több diploma.
Ha mondjuk most történelemből és nemzetközi kapcsolatokból van diplomád akkor persze, hogy nem sokra mész.
Vagy ott van hogy biológián kezdessz. Elvégezd majd elmész msc re alatt tanra ezután állatorvosi akkor is képezettebb leszel és több mindent tudsz kezdeni.
Szóval vannak jó párosítások és vannak rosszak
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!