Segítség! Nagyon félek az érettségitől. Ti hogy győztétek le a félelmet?
Nagyon sokat készülök rá egész évben.Tényleg..mindennap foglalkoztam minden tantárgyal.Ti mennyit tanultatok rá?
Úgy érzem mindent megtettem annak érdekében,hogy jól sikerüljön,de valamiért ígyis nap 24-ben azon gondolkodom “mi lesz ha...” Szerintetek mit kellene tennem hogy végre valahára lenyugodjak?
Ti hogyan győztétek le a félemet,és végül hogy teljesítettetek?
Nekem az egyik emelt nagyon nem ment mert nem tudtam bejárni az órakra betegség miatt. Szóval elengedtem az egészet.
Kihagytam egy évet és újraérettségiztem az adott tárgyból.
Én is idén érettségizem, és egyáltalán nem izgulok. Tesóm mondja mindig, h az érettségit a hülyéknek találták ki, szóval ha alapműveltségem van, sulira készültem/készülök, matekot gyakorlok, meg minden feladatsorból megcsinálok egyet, h azért képbe legyek, akkor annyira nem lehet elrontani.
És duplázásban gondolkodom, ami ugye azt jelenti, h ha mondjuk a matekom meg a németem 90+%os lesz, akkor a többi lehet akár kettes is, a sok pontom az meglesz. De persze akkor a kiválasztott kettőre nagyon kell gyúrni.
Sztem próbáld meg megfogalmazni, h mi miatt félsz: matek nehezen megy? Szövegértésben nem vagy annyira jó? Esszét nehezen írsz? Nincs elég háttértudásod xy tantárgyból? Szóban nem vagy jó?
Ha megtaláltad h mi a gyenge pont, akkor tudsz már arra koncentrálni. Ha meg megtaláltad, de a józan eszeddel tudod, h baromi sokat készültél, tehát a félelmed alaptalan, akkor meg győzd meg magad logikus érvekkel, h NO PARA.
És nem tudom, mennyire kell sok pont neked, de a duplázást nagyon ajánlom, szerintem sokkal kevesebb stresszel jár, mintha minden átlagodra, minden jegyedre oda kéne figyelned.
Szóban meg én tudom magamról h nagyon rossz vagyok, de abban bízom, h a 30 perc felkészülési idő alatt írok egy vázlatot, az adott tételt amit megtanultam, az alapján meg már félig felolvasva, félig kiegészítve fejből el tudom mondani, ami kell.
És amúgy: az érettségi nem attól fog jobban sikerülni, hogy ráizgulsz, szóval fölösleges😉
Hajrá!
Akkor meg mitől félsz?:)
Mindenre felkészültél, a jegyeid jók, és ennyi pontot még ezek nélkül is röhögve összeszedsz.
Ne. Félj. Tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!