Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mennyi idő alatt lehet megtanu...

Dr.D kérdése:

Mennyi idő alatt lehet megtanulni 1 év 9-dikes Matek anyagot szakaszvizsgára?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az iskolámban szakaszvizsgázni fogok ami ugyanolyan mint az érettségi csak kisérettséginek hívják és csak másfél év anyagából kell. Most 10-dikes vagyok és most Május 7-én lesz a Matek Írásbelim és borzasztóan izgulok.Csak a matektól félek nagyon.Nem értem de mégis szeretem és érdekesnek tartom és nagyon megszeretném érteni.Kevés alapot értek, de amikor el akarok kezdeni tanulni ,akkor fogalmam sincsen,hogy hol és hogyan kezdjem el a tanulást.

33 napom van,hogy egy jó szintre megtanuljam. Nem szeretnék 3-masnál rosszabbat írni.Sajnos most jöttem rá,hogy nem tudnék megoldani egy logikai feladatot sem.Kétségbe vagyok esve nagyon mert nem tudom,hogy hogyan tudnám megcsinálni 33 nap alatt azt,hogy jól megértsem a matekot. 9-dikben 4-es voltam de az azért volt mert hébe-hóba puskáztam amire nem vagyok büszke persze egy alap egyszerű algebra egyenletet sikerült megoldani.

Nagyon megköszönöm a válaszokat előre is!

Ez a 10 Tétel lesz benne az Írásbeliben,persze nem az összes csak az amit éppen úgy gondolnak,hogy beletesznek:

1. Halmazok

Halmazműveletek, halmazok elemszáma, logikai szita, számegyenesek, intervallumok.

2. Algebra és számelmélet

Hatványozás és az azonosságai, hatványozás egész kitevőre, számok normál alakja, nevezetes szorzatok, a szorzattá alakítás módszerei, műveletek algebrai törtekkel, oszthatóság, legnagyobb közös osztó, legkisebb közös többszörös, számrendszerek.

3. Függvények

Lineáris függvények, az abszolútérték-függvény, a másodfokú függvény, a négyzetgyökfüggvény, lineáris törtfüggvények. Függvénytranszformációk.

4. Elsőfokú egyenletek, egyenlőtlenségek, egyenletrendszerek

Elsőfokú egyenletek megoldása lebontogatással, mérlegelvvel, grafikusan; egyenlőtlenségek, abszolút értéket tartalmazó egyenletek, egyenletekkel megoldható feladatok, elsőfokú kétismeretlenes egyenletrendszerek, egyenletrendszerekkel megoldható feladatok.

5. Háromszögek, négyszögek, sokszögek

Pontok, egyenesek, síkok és ezek kölcsönös helyzete, a háromszögek, összefüggés a háromszög oldalai és szögei között, összefüggés a derékszögű háromszög oldalai között (Pitagorasz tétele), a négyszögek, a sokszögek, háromszög beírt köre, háromszög köré írt kör, Thalész tétele.

6. Egybevágósági transzformációk

Tengelyes tükrözés a síkban, tengelyesen szimmetrikus alakzatok, középpontos tükrözés a síkban, a középpontos tükrözés alkalmazásai, pont körüli forgatás a síkban, párhuzamos eltolás, vektorok, műveletek vektorokkal, alakzatok egybevágósága.

7. Statisztika

Az adatok ábrázolása és jellemzése.

10-dik évfolyamtól csak 3 tétel:

1. Gyökvonás, másodfokú egyenlet

Racionális számok, irracionális számok, a négyzetgyökvonás azonosságai, számok n-edik gyöke, az n-edik gyökvonás azonosságai, a másodfokú egyenlet, a másodfokú egyenlet megoldóképlete, a diszkrimináns, a gyöktényezős alak, másodfokúra visszavezethető magasabb fokszámú egyenletek, másodfokú egyenlőtlenségek, négyzetgyökös egyenletek, másodfokú egyenletre vezető problémák.

2. Geometria

A kör, a középponti és kerületi szögek tétele, látószögkörív, a húrnégyszögek tétele, a hasonlósági transzformáció és alkalmazásai, párhuzamos szelők és szelőszakaszok, arányossági tételek derékszögű háromszögekben (befogó- és magasságtétel), körhöz húzott érintő, a szögfelezőtétel, a középpontos hasonlósági transzformáció, a hasonlósági transzformáció, alakzatok hasonlósága; a háromszögek hasonlóságának alapesetei, a hasonlóság néhány alkalmazása, hasonló síkidomok területének aránya, hasonló testek térfogatának aránya.

3. Hegyesszögek szögfüggvényei

Hegyesszögek szögfüggvényei, összefüggések a hegyesszögek szögfüggvényei között, nevezetes szögek szögfüggvényei, háromszögek különböző adatainak meghatározása szögfüggvények segítségével, síkbeli és térbeli számítások a szögfüggvények segítségével.

2019. márc. 29. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:

Ajánlom a sokszínű matematika feladatgyűjteményt 9-10 osztály (kék) az ncoreon ent van megoldással együtt.

Oldogasd a feladatokat.

OFF: nem 33 hanem 39 napod van május 7-ig. :)

2019. márc. 29. 17:12
 2/4 anonim ***** válasza:
Esetleg keress rá, hogy Studium Generale matek témakörök, és ott oldd meg a vonatkozó feladatokat. Érettségi feladatok, megoldás is van hozzájuk.
2019. márc. 29. 18:16
 3/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! 1-es válaszoló,igen tudom,hogy 39 napom van addig csak én magamnak külön számolom azt,hogy 33 napig csak matekozom és a maradék 6 napban átolvasom a megtanult tételeimet. :)
2019. márc. 29. 18:48
 4/4 anonim ***** válasza:
5 tétel naponta szerintem simán lehetséges úgy hogy ezt már órán egyszer átvetted.
2019. márc. 30. 09:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!