Mi a véleményetek a 4 orvosiról? Főleg tapasztalatok érdekelnek
Bp
Szeged
Pécs
Debrecen
Rengeteg kérdés és válasz van már ebben a témában. Olvass utána!
Én 2 ponttal maradtam le Bpről, ami amúgy a lakóhelyemhez a legközelebb van. Szegedre vettek és nagyon örülök, hogy így alakult. Fiatalos egyetemi város sok szórakozási, sportolási és kulturális lehetőséggel. Koliban lakom a belvárosban, 20 perc alatt gyalog is mindenhova odaérek. Az albérletek ára sincs elszállva. Sok embert ismerek, sok barátom van, nem veszünk el, mint a fővárosban. Nekem hiányoznak a hegyek, a dombok, de legalább van folyó.
Az oktatás mind a négy egyetemen színvonalas, nehéz összehasonlítani. Nyári gyakorlatok alapján a pécsieket találom a leggyengébbnek. Igazából mindenhol vannak gyengébb és erősebb tanulók, ez inkább egyén függő. (Amúgy a Pote volt a 3. helyen megjelölve nekem, mert tetszik a város.)
A sotésokat nagyképűnek mondják. Ezt nagyon sokat hallottam. Akikkel én találkoztam szerencsére nem ilyenek voltak, így nem tudom ezt alátámasztani.
Szegeden a kórélettan oktatás nagyon szigorú, de nagyon hasznos!! Ennek ellenére a sotén tanítják a gyakori hemiblokkokat, még nálunk nem...
Debrecenről csak annyit tudok, hogy nagyon erős kosár csapatuk van. :D (Negyediknek volt megjelölve a Dote)
A diploma megszerzése utána már csak azért fogják megkérdezni, hogy hol tanultál, hogy elindítsanak egy beszélgetést.
Várost válassz: melyik tetszik a legjobban, hol tudod megfizetni az albit, mennyit kell utazni, stb.
Mindenki pécsi akar lenni!:D
Én Pécsen tanulok,de úgy gondolom,hogy nincs különbség a négy orvosi képzés között. Szóval várost válassz szerintem,jól jön azért pl.vizsgaidőszakban,hogy ha nem a fél országot kell átutazni.
Szerintem sem lehet különbséget tenni köztük. Ugyanazt a diplomát kapod, mint mindegyik orvosin.
Valahol ez, valahol az a nehezebb.
Egyébként én Bp-re járok, nem orvosira, hanem ETK-ra, viszont egy olyan kollégiumban lakok, ahol nagyrészt orvosisok, fogorvosisok és gytk-sok vannak, mi csak elenyésző hányada vagyunk a koli népének. :D viszont sokat beszélek velük, és soha egyszer sem mondta senki, hogy a másik három egyetem közül valamelyik is rosszabb lenne, mint a SOTE. Szerintem abszolút nincsenek elszállva, és ugyanúgy vannak ismerősök másik városokból, és nincs semmi ilyesmi konfliktus, meg nagyképűség. Annál inkább viszont téma, hogy melyik egyetemen éppen mik a vertargyak, meg hogy hogyan változott meg a képzés mostanában, és mindenki röhög a másikon, amikor éppen egy DOTE-s szív az adott tárgyból, és persze fordítva is. :D De lenézést én meg soha nem tapasztaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!