Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek a 4 orvosiró...

Mi a véleményetek a 4 orvosiról? Főleg tapasztalatok érdekelnek

Figyelt kérdés

Bp

Szeged

Pécs

Debrecen

2019. márc. 26. 10:16
 1/5 anonim ***** válasza:
72%

Rengeteg kérdés és válasz van már ebben a témában. Olvass utána!

Én 2 ponttal maradtam le Bpről, ami amúgy a lakóhelyemhez a legközelebb van. Szegedre vettek és nagyon örülök, hogy így alakult. Fiatalos egyetemi város sok szórakozási, sportolási és kulturális lehetőséggel. Koliban lakom a belvárosban, 20 perc alatt gyalog is mindenhova odaérek. Az albérletek ára sincs elszállva. Sok embert ismerek, sok barátom van, nem veszünk el, mint a fővárosban. Nekem hiányoznak a hegyek, a dombok, de legalább van folyó.

Az oktatás mind a négy egyetemen színvonalas, nehéz összehasonlítani. Nyári gyakorlatok alapján a pécsieket találom a leggyengébbnek. Igazából mindenhol vannak gyengébb és erősebb tanulók, ez inkább egyén függő. (Amúgy a Pote volt a 3. helyen megjelölve nekem, mert tetszik a város.)

A sotésokat nagyképűnek mondják. Ezt nagyon sokat hallottam. Akikkel én találkoztam szerencsére nem ilyenek voltak, így nem tudom ezt alátámasztani.

Szegeden a kórélettan oktatás nagyon szigorú, de nagyon hasznos!! Ennek ellenére a sotén tanítják a gyakori hemiblokkokat, még nálunk nem...

Debrecenről csak annyit tudok, hogy nagyon erős kosár csapatuk van. :D (Negyediknek volt megjelölve a Dote)

A diploma megszerzése utána már csak azért fogják megkérdezni, hogy hol tanultál, hogy elindítsanak egy beszélgetést.

Várost válassz: melyik tetszik a legjobban, hol tudod megfizetni az albit, mennyit kell utazni, stb.

2019. márc. 26. 10:57
 2/5 anonim ***** válasza:
78%

Mindenki pécsi akar lenni!:D

Én Pécsen tanulok,de úgy gondolom,hogy nincs különbség a négy orvosi képzés között. Szóval várost válassz szerintem,jól jön azért pl.vizsgaidőszakban,hogy ha nem a fél országot kell átutazni.

2019. márc. 27. 14:58
 3/5 A kérdező kommentje:
Budapesti vagyok, így varos szempontjából az az első, de az egyetemi élet sokat befolyásol:) köszi a válaszokat!
2019. ápr. 6. 13:46
 4/5 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem sem lehet különbséget tenni köztük. Ugyanazt a diplomát kapod, mint mindegyik orvosin.

Valahol ez, valahol az a nehezebb.

Egyébként én Bp-re járok, nem orvosira, hanem ETK-ra, viszont egy olyan kollégiumban lakok, ahol nagyrészt orvosisok, fogorvosisok és gytk-sok vannak, mi csak elenyésző hányada vagyunk a koli népének. :D viszont sokat beszélek velük, és soha egyszer sem mondta senki, hogy a másik három egyetem közül valamelyik is rosszabb lenne, mint a SOTE. Szerintem abszolút nincsenek elszállva, és ugyanúgy vannak ismerősök másik városokból, és nincs semmi ilyesmi konfliktus, meg nagyképűség. Annál inkább viszont téma, hogy melyik egyetemen éppen mik a vertargyak, meg hogy hogyan változott meg a képzés mostanában, és mindenki röhög a másikon, amikor éppen egy DOTE-s szív az adott tárgyból, és persze fordítva is. :D De lenézést én meg soha nem tapasztaltam.

2019. máj. 6. 19:52
 5/5 A kérdező kommentje:
Koszi:)
2019. máj. 17. 23:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!