A végzettségemen nem a szakom pontos neve van. Ez mennyire baj?
Igazából nem törődtem vele, mert csak továbbatanulásra kellett a papír. De ha CV-be beírom, akkor lehet furán jönne le.
Gazdaságinformatikán voltam, és Business IT néven futott végig a képzés. Szakleírás, tanmenet, mindenhol ez volt feltüntetve.
De amikor végeztem és kézhez kaptam a papírt, annyi volt ráírva, hogy "IT".
Ez mennyire gond? Mert nyilván lennének cégek ahol hasznát venném valamelyest ennek a papírnak, de így olyan mintha hasra csapnék és azt mondanám én ezt végeztem.
Tudom, hogy az IT inkább gyűjtőnév, de akkor is.
Egyébként egy angliai OKJ vagy FOSZK-hoz hasonló volt a szak. Bár azóta alapképzésen vagyok.
Már kérdeztem tanártól is ezt, de csak azt mondta, hogy azért van mert biztos az IT-ba tartozik ez a szak is, de azért mégis más na..
Egyébként sima IT-n futó szak is van abban az iskolában és van egy pár tárgy ami különbözik.
Ha ezt tudja az ember, lehet nem is bajlódik a gazdinfóval ahol több ezer szavas beadandókat kell írni, meg full elmélet főleg a gazdasági tárgyaknál. IT-n meg inkább gyakorlatias az egész, és ezáltal könnyebb is.
Mivel van egyetemi szintű végzettségem is, csak az computer science-ből, akkor mindenképp előny ha van némi business alapom. Mármint, lehúzni a CV-t azért nem fogja ha beírom, és mindenképp előny mindenféle végzettség.
Főleg, hogy Angliában vannak akik nem a diplomára mennek és már ilyen papírral dolgoznak. Sok hírdetést láttam, ahol ez a papír volt a beugró. Ebből következtetve, igenis számít.
Igen, kicsit zavaró. Vagy lehet csak arra vannak feljogosítva, hogy "IT" név alatt futó szakokat indítsanak, de hogy szélesítsék a kört, variálják a tantárgyakat hogy az a névhez illő legyen.
Egyébként nem is erre a szakra jelentkeztem anno:D
Akkor csak "System Support" és "Software developement" néven futó szakok indultak. Én az utóbbira jelentkeztem, de végül nem indították, és helyette "kaptam" ezt, a Business & IT-t. Ami érdekesnek tűnt, mert lényegében egy ugyanolyan IT szaknak tűnt mint a másik szak ami még volt, csak ilyen 30-35%-ban le voltak cserélve a tárgyak gazdaságisra. De azok is olyan tárgyak voltak, hogy szintén IT-n alapultak, csak gazdasági részről közelítette meg. Például adatbázisok vagy hálózattelepítésnél a beadandót úgy kellett megközelíteni, hogy egy cég erre és arra megkért, és a report-ot magának a főnőknek címezzük ezzel-azzal..
Tisztán gazdasági tárgy azt hiszem csak 20% volt/év.
Mondjuk amit nagyon sajnáltam, az az hogy semmiféle programozást nem tanultunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!