Hogyan kell meggyőző motivációs levelet írni?
Nyári egyetemre szeretnék jelentkezni egy külföldi országba, amelynek a nyelvét ebben a félévben kezdtem el tanulni. Ehhez pedig kellene írnom egy motivációs levelet.
Mindig is érdekelt ez a nyelv, viszont csak most volt lehetőségem elkezdeni tanulni mint szabvál és ebből kifolyólag egyelőre nem is tudok túl sok mindent. Ez nem kizáró ok, ugyanúgy jelentkezhetek, mint bárki más, viszont azért mégis felmerült bennem, hogy mégis miért választanának ki pont engem. Azóta ezen gondolkozom, hogy mégis mit tudnék beleírni, ami elég meggyőző legyen ahhoz, hogy kijuthassak a programra. Nyilván mindenkit nagyon érdekel, mindenki örülne neki stb., stb....szóval nem tudom, hogy mi az, amitől picit különlegesebb lenne az enyém és kitűnne a többi közül.
Semmivel sem fog kitűnni, a motivációs levelek 99%-át nem olvassák el. Extra infó: aki motivációs levelek olvasásával tölti az idejét az már MINDENT elolvasott amit motivációs levélbe le lehet írni és minden közhelyet, lózungot ismer. Ilyen értelemben nem tudod átverni őket.
Egyszerűen írd le, hogy miért akarsz kijutni, mit jelentene ez neked, mire tudnád használni a megszerzett tudást a későbbiekben. Semmi más extrára nincs szükséged szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!