Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ti elégedettek vagytok az...

Ti elégedettek vagytok az értelmi képességeitekkel?

Figyelt kérdés

Én egy elég nehéz szakon vagyok az egyetemen. Az átlagnál jobban megy, valószínűleg elvégzem, még az msc-t is, ha nem purcanok ki a sok tanulásban.

De vannak, akiknek nálam sokkal jobban megy: rengeteg szakmai dolgot csinálnak suli mellett, dolgoznak, tanítanak az egyetemen, versenyeznek. Én pedig örülök, hogy egy jó tanulmányi átlagot össze tudok hozni, de nincs mellette életem.

Nagyon érdekes embereknek tartom azokat, akik ennyi mindent elértek. Szívesen csinálnék phd-t is, de ahhoz egészen biztosan nem vagyok elég okos.

2019. márc. 16. 09:23
 1/2 anonim ***** válasza:

Én elégedett vagyok az értelmi képességeimmel, de nem vagyok elégedett a fókuszálási képességemmel és a monotónia-tűrésemmel.

Egyike vagyok azoknak, akik – ahogyan írod – rengeteg mindent csinálnak. Egy bizonyos szempontból sok mindent elértem az életben (menedzser vagyok Németországban egy DAX vállalatnál, mellette egyetemi oktató vagyok, van PhD-m, MBA-m, most csinálom a 6. diplomámat) – de összességében azt kívánom, bárcsak ne lennék ilyen izgága, hanem tudnék jobban fókuszálni egyetlen dologra. Miközben te azokat csodálod, akik rengeteg mindent csinálnak, én azokat, akik egy dolgot csinálnak az életben, és abban az egyben sokkal többre vitték, mint én tudtam. Egyes barátaim már egyetemi professzorok sőt rektorhelyettes is van közöttük; mások vezérigazgatók... nekem ehhez kevés volt a monotónia-tűrési képességem.

Szóval összességében az un. "értelmi képesség" az egy dolog, a szorgalom, monotónia-tűrés, kitartás, fókuszálás meg egy másik dolog, és hidd el nekem, hosszútávon az utóbbiak nyernek.

2019. márc. 16. 09:39
 2/2 anonim ***** válasza:

Én elégedett vagyok. Köztársasági ösztöndíj, kitüntetéses diploma (vörös diploma anno)

Szerintem te is legyél elégedett, ha az átlagnál jobban megy az egyetem. Szerintem azoknak nincs élete mellette akikről beszélsz. Neked lehet :)

2019. márc. 16. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!