Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Egy 69%-os emelt érettségit...

Egy 69%-os emelt érettségit lehetséges megismételni, kijavítani?

Figyelt kérdés

Vagy csupán azokat engedik, amelyek rosszabbul sikerültek? Az emelt angolom sikerült így tavaly, akkor még nem zavart, mert történelem szakra jelentkeztem. Történt azonban, hogy rájöttem, nem tetszik ez a képzés, és átjelentkeznék anglisztikára, amihez viszont így kevés pontom lenne (382, míg az ELTE anglisztikához, amit kinéztem, tavaly 412 volt a ponthatár). A kalkulátor szerint, ha javítok az egyik érettségimen, sokkal több pontom lehet, egy mondjuk 90%-os emelt angollal 430. Lehetséges, hogy egy alapból jeles érettségit kijavítsak, hogy több százalék, és ezáltal több pont legyen? Vagy valami mást ismételjek meg?

A többi érettségi eredményem:

Magyar 80%

Emelt töri 64%

Földrajz 71%

Matek 26%

Igen, sajnos tudom, hogy nagyon rossz a matekom, de azt pont nem szeretném piszkálni, tanulási nehézség miatt soha nem tudtam hármasnál jobb jegyet hazahozni belőle, eredetileg abban reménykedtem, az érettségi alól is felmentenek, de aztán mégsem. Szóval hiába lenne indokoltabb javítanom abból, nem szeretném bevállalni.

Bocsánat a rizsáért, ha valaki segít, azt előre is nagyon szépen megköszönöm.

2019. márc. 14. 11:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Természetesen lehet ismételni és újracsinálni. Javasolt inkább abból a tárgyból ezt megejteni ami a legjobban megy.
2019. márc. 14. 11:17
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2019. márc. 14. 11:40
 3/4 anonim válasza:
16%

69%-os emelt angollal én azért meggondolnám az anglisztikát. 69% iszonyat gyenge eredmény, ebből soha az életben nem fogsz 90%-ot kihozni, ha nincs jó nyelvérzéked, és egy ezzel foglalkozó szakon úgyis csak bukdácsolnál.

Üdv: egy anglisztikás

2019. ápr. 5. 13:50
 4/4 A kérdező kommentje:

Szia!

Igen, én is tudom, hogy a szint, ahol jelenleg vagyok, sajnos nem elég az anglisztikához. A kérdésben nem említettem, de a tervem az, hogy éppen ezért az érettségi újraírása és a felvételi előtt nyelvtanfolyamra megyek, hogy feltornázzam a tudásom.

Egyébként azt a 69%-ot bármilyen jellegű tanulás nélkül hoztam össze, úgy, hogy a nulláról kezdő angolcsoportba osztottak be középiskolában. Tehát ha tanultam volna rá, valószínűleg jobb lehetett volna, de mivel akkor még nem gondoltam, hogy mégis az angolt választom, gyakorlatilag ignoráltam mind az írásbelire, mind a szóbelire való felkészülést, és a youtuberól, fanficekből, ilyesmikből összevakart kis háttértudásomra támaszkodtam.

Ezúttal persze a tanfolyam mellett az érettségit is szeretném komolyan venni.

2019. ápr. 6. 13:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!