Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Besokalltam, nem ez az én szakom?

Besokalltam, nem ez az én szakom?

Figyelt kérdés
Nagyon sokat kell tanulnom egyetemen. Eddig bírtam, tettem a dolgom, nem lett minden vizsgám ötös, főleg hármasokat kaptam, de úgy gondolom elég volt, viszont most a második félévem elején kifújtam. Egyszerűen nem bírok leülni tanulni, rosszul is vagyok. Lehet lustaság, de egyszerűen túl sok, és nagyon szeretem a szakot, de úgy érzem nem vagyok ide való. Ha itt kellene lennem, akkor nem szenvednék, erre mégis besokalltam pedig a többi év még ennél is nehezebb lesz sokkal. Nem akarok már tanulni, szabadságot szeretnék, hogy csak legyek, pihenjek, utazzak, akármi. Lehet itt kellene hagynom, és elmennem dolgozni? De annyira fájna, ha feladnám, amíg ki nem hullok csinálni akarom, de nem áldoznám fel érte minden szabadidőm. Már pedig minden hétvégém elmegy a tanulással és a kötelességekkel. Ha egyszer elmegyek moziba, akkor pedig gyötör a bűntudat. Szeretnék a barátaimmal is kimozdulni végre. Ez mindenkivel előfordul? Elveszett minden motivációm. Mit tegyek?

2019. márc. 12. 23:17
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
75%

Nincs kreditrendszer? Rangsorolj, csináld meg a 70%-át a tárgyaknak ebben a félévben!

A neten néztem, egyik osztálytársam 33 évesen lett belgyógyász, pedig hetediktől orvos akart lenni és a Fazekasból indult, tehát erős háttérrel.

Vedd lazábbra a gyeplőt, csinálj mást is közben, nem kényszer 27 évesen szakvizsgázni!

2019. márc. 13. 05:27
 12/19 anonim ***** válasza:
92%

Negyedéves vagyok, nem csúsztam.

Én is többször kiakadtam, zokogtam, itt akartam hagyni. De nem. Én ezt akarom. Ezt az anyagot tudni akarom. Segíteni akarok embereken. Nem adom fel.

Kiégtél, mert túlhajtottad magad. Már láthattad, hogy a jegyek,a vizsgák nem azon múlnak, hogy ki mennyit tanul. Meg kell tanulnod kikapcsolni. A pihenés része a tanulásnak, mert az agyad nem fog tudni többet befogadni. Én heti egyszer elmegyek bulizni. Járok edzeni 2x egy héten. Nyugodtan tölts időt a barátaiddal.

Ha nagyon belefáradtál, akkor passzíváltass. Egyáltalán nem gáz, ha kell, akkor kell.

Oszd be jobban az idődet vagy egyszerűen csak engedd meg magadnak a kikapcsolást.

2019. márc. 13. 08:46
 13/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Utolsó, te már jobban belelátsz a rendszerbe, szerinted tényleg fel fogja emészteni minden időnket a munka majd? Ettől is rettegek, hiszen ha már most sincs időm, akkor mikor lesz? Ugye vannak szabadabb napok egy hónapban? Nagyon szeretnék zenélni, vagy mondjuk gépezni, vagy akármi később is, nem akarom minden szórakozásomat féláldozni...
2019. márc. 13. 10:36
 14/19 anonim ***** válasza:
0%
bocsi de miért mentél orvosira? szülők, társadalom ilyesmi? ha nincs motivációd, kiba rossz orvos leszel :(
2019. márc. 13. 13:12
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

12es vagyok.

#14 mindneki lelkesen kezdi az egyetemet, amit igyekeznek letörni plusz magunk is szembesülünk, hogy nem azt kapjuk, mint az elvárásaink voltak. Ezért nehéz az orvosi. Elveszik időnként a motiváció, de aki megtalálja, abból lehet jó orvos.

Kérdező,

Sokféle orvos van, más jellegű munkákkal, melyek más-más idő és energia befektetést igényelnek. Függ, hogy melyik kórházban dolgozol, milyenek a munkatátsaid,stb.

De nem kell a kórházba költöznöd, lesz időd kirándulni, lesznek szabad hétvégék, ki lehet venni szabadnapot, munkaidő vége után szabad a délutánod (hacsak nem maradsz benn tanulni, ez a saját szorgalmadtól függ).

Sokat fogunk dolgozni, de lesz idő feltöltődni. Csak úgy mint a tanulásnál, kell a pihi, hogy jól végezd a munkád.

2019. márc. 13. 13:51
 16/19 anonim ***** válasza:
46%
13: Hát most már sokan dolgoznak magánban, van, akinek heti egy rendelési napja van és 60-70 000 Ft-os órabére. :)
2019. márc. 13. 14:02
 17/19 A kérdező kommentje:
Én továbbra is segíteni akarok az embereken, orvos akarok lennni. Csak ahogy előttem is írták, ezt letörik, elég sokszor, lehet direkt is. Mert beadják, hogy az egész életed fel kell áldoznod a tudomány oltárán,és soha nem szabadulhatsz majd... És igazán ebben bizonytalanodtam el, hogy igen, segíteni szeretnék, de nem akarok ebbe én is belerokkani. Egyébként még egyszer köszönöm a válaszokat, egyelőre talán jobb, ha nem gondolkozok ennyire előre, és apránként haladok a cél felé.
2019. márc. 13. 16:15
 18/19 A kérdező kommentje:
Még kiegészíteném, mert nagyon is elhivatott vagyok. Ezzel ébresztettetek rá. Mert sokan vannak itt, aki azért jött, mert apa-anya azt mondta. Én nem, én nehezen, sokat tanulva érkeztem. De az elhivatottság mellé kitartás is kell, és inkább ez az, ami most megrogyott bennem. És homályba kerget. Elvonja a figyelmem az igazi célomról. Lehet, hogy az elején nehéz lesz, és utána sem könnyű, mert tényleg egy életen át elkísér az, hogy medikus lehetek. Mindössze néha kell a szünet. Úgy látszik nekem most, szóval van egy hosszú hétvégém összeszedni magam...
2019. márc. 13. 16:28
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

Ne lépj vissza. Biztosan kimerített a vizsgaidőszak és besokalltál. De hidd el, minden orvosira járó hallgató ugyanezt érzi. A vizsgaeredményeid sem rosszak egy orvosin, sőt. Sokan örülnének a hármasoknak is.

Látod egy mozi is bűntudatot ébreszt, hát még ha feladod és kiszállsz belőle, sosem bocsátod meg magadnak.

Szedd össze magad és csináld végig. Ez volt a célod, nem futamodhatsz meg. Meg tudod csinálni, ahogy sokan mások is. Sok sikert.

2019. márc. 17. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!