Besokalltam, nem ez az én szakom?

Nincs kreditrendszer? Rangsorolj, csináld meg a 70%-át a tárgyaknak ebben a félévben!
A neten néztem, egyik osztálytársam 33 évesen lett belgyógyász, pedig hetediktől orvos akart lenni és a Fazekasból indult, tehát erős háttérrel.
Vedd lazábbra a gyeplőt, csinálj mást is közben, nem kényszer 27 évesen szakvizsgázni!

Negyedéves vagyok, nem csúsztam.
Én is többször kiakadtam, zokogtam, itt akartam hagyni. De nem. Én ezt akarom. Ezt az anyagot tudni akarom. Segíteni akarok embereken. Nem adom fel.
Kiégtél, mert túlhajtottad magad. Már láthattad, hogy a jegyek,a vizsgák nem azon múlnak, hogy ki mennyit tanul. Meg kell tanulnod kikapcsolni. A pihenés része a tanulásnak, mert az agyad nem fog tudni többet befogadni. Én heti egyszer elmegyek bulizni. Járok edzeni 2x egy héten. Nyugodtan tölts időt a barátaiddal.
Ha nagyon belefáradtál, akkor passzíváltass. Egyáltalán nem gáz, ha kell, akkor kell.
Oszd be jobban az idődet vagy egyszerűen csak engedd meg magadnak a kikapcsolást.

12es vagyok.
#14 mindneki lelkesen kezdi az egyetemet, amit igyekeznek letörni plusz magunk is szembesülünk, hogy nem azt kapjuk, mint az elvárásaink voltak. Ezért nehéz az orvosi. Elveszik időnként a motiváció, de aki megtalálja, abból lehet jó orvos.
Kérdező,
Sokféle orvos van, más jellegű munkákkal, melyek más-más idő és energia befektetést igényelnek. Függ, hogy melyik kórházban dolgozol, milyenek a munkatátsaid,stb.
De nem kell a kórházba költöznöd, lesz időd kirándulni, lesznek szabad hétvégék, ki lehet venni szabadnapot, munkaidő vége után szabad a délutánod (hacsak nem maradsz benn tanulni, ez a saját szorgalmadtól függ).
Sokat fogunk dolgozni, de lesz idő feltöltődni. Csak úgy mint a tanulásnál, kell a pihi, hogy jól végezd a munkád.

Ne lépj vissza. Biztosan kimerített a vizsgaidőszak és besokalltál. De hidd el, minden orvosira járó hallgató ugyanezt érzi. A vizsgaeredményeid sem rosszak egy orvosin, sőt. Sokan örülnének a hármasoknak is.
Látod egy mozi is bűntudatot ébreszt, hát még ha feladod és kiszállsz belőle, sosem bocsátod meg magadnak.
Szedd össze magad és csináld végig. Ez volt a célod, nem futamodhatsz meg. Meg tudod csinálni, ahogy sokan mások is. Sok sikert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!