Beadtam a jelentkezésem, minden teljesen rendben volt vele, de nem jelentkeztem az emelt szintű érettségire... nem tudtam, hogy azt is febr 15-ig kell.. mit csináljak most?
Mert nem vagyunk annyira erettek hogy ránk bizzak a jelentkezest 😂😂😂
2019. márc. 25. 21:09
12/15 anonim válasza:
Egy érettségi adminisztrációnak elenyésző töredéke a jelentkezési lap. Az iskolai jelentkezéseknél ezt használják. Valóban meg lehetne oldani elektronikusan is, de nem csökkenne tőle észrevehető mértékben a papírmennyiség.
2019. márc. 25. 23:31
13/15 anonim válasza:
#12 Nem meg lehetne oldani, hanem meg van oldva. Évek óta elektronikusan zajlik a felvételi a felvi.hu-n. Én úgy tudtam, hogy mindenki elektronikusan jelentkezik, csak azért van még lehetőség papír alapú jelentkezésre, hogy ne zárják ki azokat, akiknek esetlegesen nincsen számítógépe és internete.
2019. márc. 26. 08:12
14/15 anonim válasza:
Nem, ez nem a felvételi, hanem az érettségi, és az iskolákban papíralapon kezelik. Ahhoz kellene egy külön megoldás, hogy ott is elektronikusan menjen az érettségi jelentkezés, és ezt az igazgató (helyettese) átlássa és ellenőrizhesse. Ahogy a kérdező is nagyon helyesen észrevételezte, nem bíznak benne, hogy a jelentkezők egyedül helyesen töltik ki, ugyanis a legtöbb iskolában nagyon sok jelentkező nem teszi. Én számos olyan lapot láttam, ami az igazgatói ellenőrzés után is hibás volt. :-(
Ha a gyerek papíron viszi be a jelentkezését, sokkal könnyebb átnézni és együtt kijavítani a hibákat, mintha az ezzel foglalkozó igazgatóhelyettesnek elektronikusan kellene javítania, amit ugye a vizsgázó távollétében és nélküle nem tehet meg jogi okból sem.
2019. márc. 26. 09:02
15/15 anonim válasza:
Az érettségivel rendelkezők jelentkezhetnek a kormányhivatalokban elektronikusan a felvin keresztül, de magukra is vannak hagyva ebben az esetben, és senki nem fog szólni nekik, hogy nem is azt csinálták, amit akartak. Az ő kezüket elengedik ilyenkor. Az iskolásokat jobban pátyolgatják a jelentkezéskor, és annak dacára, hogy okos és értelmes ember mondhatja, hogy te jó ég, ha jelentkezni sem tudnak a kitöltési útmutató elolvasása után, akkor mit akarnak, de mégis az a helyzet, hogy sokan nem tudnak. Ha áttennék elektronikus útra hirtelen, akkor ugrásszerűen megnőne az érvénytelen és téves jelentkezések száma, amit 8 nappal később már nem lehet korrigálni, és igen sok vizsgázó esne pofára és veszítene évet hibás jelentkezés miatt. Ez van a papír mögött.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!