Neptunban tárgyfelvételnél hogyan lehet inaktiválni a "Mintatanterv tárgyai" funkciót?
Ha semmilyen szűrőt nem állítok be a Tárgyfelvétel menüben, akkor is csak a kötelező tárgyakat listázza ki a rendszer, pedig a rám vonatkozó mintatanterv szerint lenne 17 választható, de a legtöbbnek nincs is előfeltétele. Vagyis kiad 2 választhatót, de az egyik már teljesített, a másiknak meg van előfeltétele. Viszont mindenképpen kellene még néhány választható, mert csak a kötelezőkből nem is lenne meg a szükséges kreditszám a végén (ami 210, de a kötelezőekből csak 132 lenne).
A Tárgytípusnál meg automatikusan ki van jelölve a "Mintatanterv tárgyai" gomb, amit nem lehet kikapcsolni, de abból meg majdnem csak a kötelezőek vannak, viszont abból meg az is, amit még fel sem tudnék venni, mert valamilyen másik tárgyra épülnek.
Mert február 4-ig lehet felvenni a kurzusokat, de itt valami nem jó. Vagy a választható tárgyakat csak ez után lehet? Esetleg valami tök más dolgot kell beállítani, hogy működjön? Vagy ez megint olyan dolog, ami csak nálam nem működik normálisan?
Szerintem valamit benéztél. Nem lehet, hogy csak ennyi jöjjön ki a kötelezőkből?
Nem írtad, ez hányadik féléved.
Nálunk a 4 félév végén van specializáció választás. A szakos tárgyak csak utána látszanak.
Pedig tényleg csak annyi.
Ez nem a Neptunban felvehető tárgyak listájából jött ki, hanem az egyetem honlapján minden szakhoz/szakirányhoz tartozik egy tanterv a kezdés évétől függően. Ezt ki kell választani és egy új ablakon megnyílik a tárgyfelvételi mátrix. Ebben a táblázatban elvileg minden benne van, ami kötelező, elosztva a 7 félévre, de a tárgyak száma egyre csökken. Alatta meg van 3 kisebb táblázat a választhatókról.
Egyébként most jönne a 3. félévem, de első félévben nem vizsgáztam semmiből, mert úgyse ment volna, tehát az első félévben előírt (ajánlott) 31 kreditből nem lett semmi. Utána meg passzív félév, a most befejeződött félévem meg a második aktív volt, de csak az első "sikeres". Ebből nem lesz gond?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!