Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogyan tanuljak ha rossz a...

Hogyan tanuljak ha rossz a memóriám?

Figyelt kérdés
Már egyetemen vagyok, és nehézségeim akadtak bizonyos tananyagok megtanulásában. Csak úgy tudok tanulni, ha az egész diát lejegyzetelem vagy lemásolom magamnak egy füzetbe, ami rengeteg idő. Általában az emberek ha ennyi energiát belefektetnek, simán ennyitől megtanulják. Én miután leírtam figyelmesen mindent, és próbáltam napokig megjegyezni, még úgy sem tudom túl jól visszaadni, még ha hetekig tanultam se. Hogy 200-300 oldalt megtanuljak 2-3 nap alatt az nálam lehetetlenség, másoknak meg simán megy. Diáról olvasva vagy könyvből jegyzet nélkül semmi sem marad meg. Van valakinek tanácsa, hogyan lehetne ezen javítani? A hétköznapi életben sem jegyzek meg sokszor sokmindent amit mondanak nekem.

2019. jan. 21. 10:59
 1/1 anonim ***** válasza:
Nekem is csak úgy megy, ha jegyzetet írok belőle. Fontos, hogy úgy írd le magadnak, ahogy számodra érthető. Persze, bizonyos kulcsszavakat/kifejezéseket nem írhatsz át, azokat be kell magolni, de fontos az, hogy egészében megértsd az anyagot és a fontosabb kifejezések alapján fel tudd idézni. Nekem is csak úgy megy, hogy megírom a vázlatot, elolvasom többször, lassan, aztán ahogy megértettem, úgymond elmagyarázom magamnak, de az még jobb, ha valaki másnak el tudod mondani, így könnyebb megérteni. A lényegre törekedj, és tényleg ne szó szerint próbáld megjegyezni, mert az későbbre nem fog megmaradni.
2019. jan. 21. 11:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!