Ha ennyi tárgyat buktam, mihez kezdjek?
Ha 2 kivételével az összes tárgyat buktam,érdemes passziválni a következő félévet?
Első féléves vagyok.
Az én hibám,év közben semmit nem tanultam, és vizsgaidőszakban már azt sem tudtam hoga kapkodjak, nem tudtam behozni ennyi nehéz tárgyat 4 hét alatt.
Egy elég nehéz közgáz szakon vagyok.
Ha tanultam volna félév közben folyamatosan,csomó megajánlott jegyem is lenne:/ de nem tettem...semmit sem szó szerint.
Most megígértem magamnak,hogy következő félévben minden egyes nap tanulok.
9 kreditet sikerült összeszednem....
Így érdemes folytatni februártól vagy passziváljak?
Egy csúszós tárgyam lenne,szerencsére az éppen meglett...
Nem tudok többet hozzádűzni ehhez..elcsesztem tudom.
Ezt igazából te tudod, hogy képes vagy-e összekapni magadat annyira, hogy ebből a 2. félév végére legyen is valami. Mi itt helyetted nem fogjuk eldönteni, és meg sem erősítünk abban, hogy hagyd a fenébe.
Én annó mérnöki képzésen első félévben 16 kreditet szedtem össze a 34-ből, és a második félévben is csak 16-ot a 32-ből, és 30 kellett a kettő félévben ahhoz, hogy ne legyek költséges. Az utolsó tárgy, utolsó vizsgáján lett 2-es (egy nem szakmai tárgy)
De ezt megélni, és azt , hogy utána nem kaptam kollégiumot pont elég volt ahhoz, hogy felrázzon: az egyetem nem csak móka és mese, hanem keményen tanulni és küzdeni kell. 3. félévben 43 kreditből 39-et megcsináltam, és szépen így visszatornásztam magam leküzdve a lemaradást. A végén persze 1 félévet csúsztam, de ez már adta magát, mert ha az első félévben nem volt meg a Matek I. akkor csúsztál.
Azóta azt elvégeztem, dolgozom, meló mellett megcsináltam egy Msc-t.
Tehát nem gondolnám, hogy itt elvesztettél mindent, és fel kellene adni, de most kell baromira összeszedned magadat és hajtani, tanulni.
Igen,az elsőnek nagyon köszönöm! Én is úgy gondolom,hogy ez most egy jel,ha nem kapom össze magam,annyi...oda az egész,pedig minden álmom ez a szak..
460 pontom volt felvételin és bár tudom a gimi baromira más mint az egyetem,szinte jeles voltam végig mindenből. Nem tartom magam egy buta ostoba embernek,de tény,ezt a félévet eleontottam.
Magával ragadott a szabadság,hogy nincsenek “dogák”,tanárok akik csesztetnek,stb.valamint a barátnőm 3 év után szakított velem ami kocsit depissé tett,3 hétig fettengtem az ágyban kb ,mást se csináltam.
Ha fel tudsz venni minden tárgyat 2. Félévre, és összeszeded magad, akkor hajrá. Passziválni akkor éri meg, ha feltételtárgy nem lett meg és kb 2 kreditet tudnál köv félévre felvenni.
Ha nem tudod összeszedni magad, mert barátnő elhagyott, meghalt a macska, valami, akkor inkább passziválj, menj el dolgozni, gyászolj...stb.
2. Is jót írt az újra jelentkezéssel és tárgyelfogadtatással.
Úgy döntöttem nem passziválok hanem megemberekem magamat és minden nap tanulni fogok.
Most van lehetőségem egy tárgyból még uv-ra menni. 2 nap alatt kell megtabulnom az egész féléves mikroökonómiát. :/ ha lehetséges ez...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!